Lesauto testdag

Genomineerden Rijschool Innovatie Award 2017 bekend

De drie genomineerden voor de Rijschool Innovatie Award 2017 zijn bekend. Het gaat om de Gevaarherkenningstraining van Green Dino, Autonoom rijlessen van Rijschool Janssen en de Voorrangsapp van Lens Verkeersleermiddelen. 

De Rijschool Innovatie Award is een erkenning van innovatieve producten en diensten voor de Nederlandse rijschoolbranche. De jury bestaat uit de voorzitter Frank Hoornenborg van Bovag, Ruud Rutten van FAM, Peter van Neck van VRB en de redactie van VerkeersPro.

De winnaar wordt gekozen door abonnees van VerkeersPro. Zij kunnen stemmen via de link in de mail die zij hebben ontvangen. De Rijschool Innovatie Award wordt uitgereikt tijdens de Lesauto Testdag op 18 september in het Nationaal Militair Museum op voormalig vliegbasis Soesterberg.

De drie genomineerden met een eigen beschrijving van het product:

Green Dino – Gevaarherkenningstraining

“De Gevaarherkenningstraining van Green Dino confronteert jonge bestuurders met hun kwetsbaarheid in het verkeer. De training wordt gevolgd op een rijsimulator, hierdoor is het mogelijk de bestuurder ongevallen te laten meemaken in diverse verkeerssituaties. De gevolgen van afleiding en tunnelvisie worden ervaren tijdens het rijden. Onderzoek van TU Delft onder 23.000 oud-leerlingen heeft aangetoond dat deze training de ongeval betrokkenheid in de eerste 12 maanden na het behalen van het rijbewijs met 59% heeft verlaagd. De slaagkans van de leerlingen die deze training hebben gevolgd is 34% hoger dan het landelijk gemiddelde.”

Rijschool Janssen – Autonoom rijlessen

“Wij zijn sinds 1967 een verkeersschool in Noord-Limburg en hebben de eerste Tesla lesauto in Nederland: www.rijlesineentesla.nl. Leerlingen kunnen bij ons in een Tesla rijlessen met het autonoom (geheel zelfrijdend) systeem. Aangezien dit de toekomst wordt, hebben wij hier op ingespeeld.”

Lens Verkeersleermiddelen – Voorrangsapp

“Het is slecht gesteld met de kennis van verkeersborden en van voorrangsregels op kruisingen. Het opfrissen van de verkeersregels is absoluut nuttig en nodig voor iedereen. Lens Verkeersleermiddelen heeft een nieuwe app uitgebracht om de voorrang te oefenen. De app toont oneindig veel willekeurige kruispunten met verkeersdeelnemers en je moet aangeven in welke volgorde de deelnemers verder mogen. De wijze van beantwoorden komt exact overeen met de sleepvraag van het officiële CBR theorie-examen.”

Wil je in de toekomst ook stemmen op genomineerden of deelnemen aan onderzoeken van VerkeersPro? Word dan abonnee door je in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief.

Op de Lesauto Testdag kun je niet alleen potentiële lesauto’s uitgebreid testen; je kunt je ook laten informeren bij de standhouders op de rijschoolbeurs of deelnemen aan interessante workshops in het auditorium. Schrijf je in voor de Lesauto Testdag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Genomineerden Rijschool Innovatie Award 2017 bekend | RijschoolPro
Lesauto testdag

Genomineerden Rijschool Innovatie Award 2017 bekend

De drie genomineerden voor de Rijschool Innovatie Award 2017 zijn bekend. Het gaat om de Gevaarherkenningstraining van Green Dino, Autonoom rijlessen van Rijschool Janssen en de Voorrangsapp van Lens Verkeersleermiddelen. 

De Rijschool Innovatie Award is een erkenning van innovatieve producten en diensten voor de Nederlandse rijschoolbranche. De jury bestaat uit de voorzitter Frank Hoornenborg van Bovag, Ruud Rutten van FAM, Peter van Neck van VRB en de redactie van VerkeersPro.

De winnaar wordt gekozen door abonnees van VerkeersPro. Zij kunnen stemmen via de link in de mail die zij hebben ontvangen. De Rijschool Innovatie Award wordt uitgereikt tijdens de Lesauto Testdag op 18 september in het Nationaal Militair Museum op voormalig vliegbasis Soesterberg.

De drie genomineerden met een eigen beschrijving van het product:

Green Dino – Gevaarherkenningstraining

“De Gevaarherkenningstraining van Green Dino confronteert jonge bestuurders met hun kwetsbaarheid in het verkeer. De training wordt gevolgd op een rijsimulator, hierdoor is het mogelijk de bestuurder ongevallen te laten meemaken in diverse verkeerssituaties. De gevolgen van afleiding en tunnelvisie worden ervaren tijdens het rijden. Onderzoek van TU Delft onder 23.000 oud-leerlingen heeft aangetoond dat deze training de ongeval betrokkenheid in de eerste 12 maanden na het behalen van het rijbewijs met 59% heeft verlaagd. De slaagkans van de leerlingen die deze training hebben gevolgd is 34% hoger dan het landelijk gemiddelde.”

Rijschool Janssen – Autonoom rijlessen

“Wij zijn sinds 1967 een verkeersschool in Noord-Limburg en hebben de eerste Tesla lesauto in Nederland: www.rijlesineentesla.nl. Leerlingen kunnen bij ons in een Tesla rijlessen met het autonoom (geheel zelfrijdend) systeem. Aangezien dit de toekomst wordt, hebben wij hier op ingespeeld.”

Lens Verkeersleermiddelen – Voorrangsapp

“Het is slecht gesteld met de kennis van verkeersborden en van voorrangsregels op kruisingen. Het opfrissen van de verkeersregels is absoluut nuttig en nodig voor iedereen. Lens Verkeersleermiddelen heeft een nieuwe app uitgebracht om de voorrang te oefenen. De app toont oneindig veel willekeurige kruispunten met verkeersdeelnemers en je moet aangeven in welke volgorde de deelnemers verder mogen. De wijze van beantwoorden komt exact overeen met de sleepvraag van het officiële CBR theorie-examen.”

Wil je in de toekomst ook stemmen op genomineerden of deelnemen aan onderzoeken van VerkeersPro? Word dan abonnee door je in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief.

Op de Lesauto Testdag kun je niet alleen potentiële lesauto’s uitgebreid testen; je kunt je ook laten informeren bij de standhouders op de rijschoolbeurs of deelnemen aan interessante workshops in het auditorium. Schrijf je in voor de Lesauto Testdag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.