Frank Hoornenborg, BOVAG

Rijschoolbranche op Lesauto Testdag in gesprek over professionalisering

Voorzitters van brancheverenigingen VRB, Bovag en FAM gaan tijdens de Lesauto Testdag op 18 september in discussie over de professionalisering van de rijschoolsector: welke maatregelen zijn daarvoor nodig? Wat staat er al op de planning? Deze keer zullen ook het CBR en IBKI aanschuiven. Het publiek kan tijdens de workshop via eigen smartphone vragen insturen en reageren op stellingen.

De discussie vindt plaats tussen Frank Hoornenborg (Bovag), Peter van Neck (VRB), Ruud Rutten (FAM) René Verstraeten (directeur CBR), en Jim Schouten (directeur IBKI). De sessie begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur.

Concrete plannen

De brancheverenigingen hebben in april gezamenlijk een aanbevelingsdocument gepresenteerd als vervolg op hun startdocument. In dit document geven zij aan hoe ze de nieuwe WRM voor zich zien. De brancheorganisaties hebben al aangegeven binnenkort met een nieuwe versie te komen van dit voorstel. Ondertussen werken ze samen met het CBR en het ministerie van Infrastructuur en Milieu verder aan concrete voorstellen.

Zo begint het CBR eind september een campagne om leerlingen en ouders onafhankelijk advies te geven bij de keuze van een rijschool. Verder staat een verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor rijinstructeurs op de planning en is er een voorstel om de praktijkbegeleiding terug te brengen van twee naar een in vijf jaar: aanpassingen die op korte termijn haalbaar moeten zijn. Voor de langere termijn wordt er gesproken over onderwerpen als de instroom en opleiding van rijinstructeurs, de inhoud en kwaliteit van de bijscholing en de sancties.

Stel je vraag

Tijdens de paneldiscussie gaan we in op hoe de brancheverenigingen de professionalisering precies voor zich zien.  Wat moet er veranderen aan de instroomeisen voor beginnende rijinstructeurs? Wat betekent dit voor de bijscholing? Moet de sanctie op praktijkbegeleiding in stand worden gehouden?

Via eigen smartphone kan het publiek een vraag insturen. De discussieleiders van VerkeersPro maken een selectie van de meest relevante vragen en leggen deze voor aan de branchevoorzitters, het CBR of IBKI. Daarnaast kunnen aanwezigen reageren op stellingen.

Ben je geregistreerd voor de Lesauto Testdag 2017 en wil je graag een workshop bijwonen? Meld je dan aan voor een sessie om een plaats te reserveren. Nog niet geregistreerd voor het evenement? Schrijf je dan snel in.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschoolbranche op Lesauto Testdag in gesprek over professionalisering | RijschoolPro
Frank Hoornenborg, BOVAG

Rijschoolbranche op Lesauto Testdag in gesprek over professionalisering

Voorzitters van brancheverenigingen VRB, Bovag en FAM gaan tijdens de Lesauto Testdag op 18 september in discussie over de professionalisering van de rijschoolsector: welke maatregelen zijn daarvoor nodig? Wat staat er al op de planning? Deze keer zullen ook het CBR en IBKI aanschuiven. Het publiek kan tijdens de workshop via eigen smartphone vragen insturen en reageren op stellingen.

De discussie vindt plaats tussen Frank Hoornenborg (Bovag), Peter van Neck (VRB), Ruud Rutten (FAM) René Verstraeten (directeur CBR), en Jim Schouten (directeur IBKI). De sessie begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur.

Concrete plannen

De brancheverenigingen hebben in april gezamenlijk een aanbevelingsdocument gepresenteerd als vervolg op hun startdocument. In dit document geven zij aan hoe ze de nieuwe WRM voor zich zien. De brancheorganisaties hebben al aangegeven binnenkort met een nieuwe versie te komen van dit voorstel. Ondertussen werken ze samen met het CBR en het ministerie van Infrastructuur en Milieu verder aan concrete voorstellen.

Zo begint het CBR eind september een campagne om leerlingen en ouders onafhankelijk advies te geven bij de keuze van een rijschool. Verder staat een verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor rijinstructeurs op de planning en is er een voorstel om de praktijkbegeleiding terug te brengen van twee naar een in vijf jaar: aanpassingen die op korte termijn haalbaar moeten zijn. Voor de langere termijn wordt er gesproken over onderwerpen als de instroom en opleiding van rijinstructeurs, de inhoud en kwaliteit van de bijscholing en de sancties.

Stel je vraag

Tijdens de paneldiscussie gaan we in op hoe de brancheverenigingen de professionalisering precies voor zich zien.  Wat moet er veranderen aan de instroomeisen voor beginnende rijinstructeurs? Wat betekent dit voor de bijscholing? Moet de sanctie op praktijkbegeleiding in stand worden gehouden?

Via eigen smartphone kan het publiek een vraag insturen. De discussieleiders van VerkeersPro maken een selectie van de meest relevante vragen en leggen deze voor aan de branchevoorzitters, het CBR of IBKI. Daarnaast kunnen aanwezigen reageren op stellingen.

Ben je geregistreerd voor de Lesauto Testdag 2017 en wil je graag een workshop bijwonen? Meld je dan aan voor een sessie om een plaats te reserveren. Nog niet geregistreerd voor het evenement? Schrijf je dan snel in.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.