Nissan Qashqai uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2018

Rijinstructeurs hebben de Nissan Qashqai verkozen tot Lesauto van het Jaar 2018. De prijs werd maandag uitgereikt tijdens de Lesauto Testdag, het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche. Rijinstructeurs konden gedurende de hele dag testritten maken in veertien verschillende automerken met in totaal bijna honderd modellen. De Qashqai kreeg als eindcijfer een 8,8. 

De zesde editie van de Lesauto Testdag vond net als in 2016 plaats bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Naast het maken van testritten konden bezoekers workshops bijwonen en de Rijschoolbeurs bezoeken.

Beoordelingen

Na het maken van een testrit konden rijinstructeurs een beoordelingsformulier invullen op verschillende onderdelen: het uiterlijk design, het bedieningsgemak de binnenruimte en het zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom. De Qashqai scoorde op geen enkel onderdeel onder de 8,5.

De Mercedes-Benz B-Klasse eindigde net als vorig jaar op een tweede plek. Het model kreeg het eindcijfer 8,60. De rijinstructeurs waren met name enthousiast over de binnenruimte en het zitcomfort. De Seat Leon behaalde met een 8,59 de derde plaats: het verschil met de Mercedes-Benz was minimaal. De Leon ontving zowel in 2015 als 2016 de titel Lesauto van het Jaar.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nissan Qashqai uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2018”

Joël Bouwman|21.09.17|14:22

Ik snap niet dat deze auto gekozen is tot lesauto van het jaar??? Ik zie de toegevoegde waarde totaal niet. Ja het is een hele mooie auto dat klopt, maat niks nieuws en veels te groot. Waarom kijken we niet met ons allen naar de toekomst en gaan we hybride auto’s en EV’s beoordelen en inzetten?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nissan Qashqai uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2018 | RijschoolPro

Nissan Qashqai uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2018

Rijinstructeurs hebben de Nissan Qashqai verkozen tot Lesauto van het Jaar 2018. De prijs werd maandag uitgereikt tijdens de Lesauto Testdag, het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche. Rijinstructeurs konden gedurende de hele dag testritten maken in veertien verschillende automerken met in totaal bijna honderd modellen. De Qashqai kreeg als eindcijfer een 8,8. 

De zesde editie van de Lesauto Testdag vond net als in 2016 plaats bij het Nationaal Militair Museum op vliegbasis Soesterberg. Naast het maken van testritten konden bezoekers workshops bijwonen en de Rijschoolbeurs bezoeken.

Beoordelingen

Na het maken van een testrit konden rijinstructeurs een beoordelingsformulier invullen op verschillende onderdelen: het uiterlijk design, het bedieningsgemak de binnenruimte en het zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom. De Qashqai scoorde op geen enkel onderdeel onder de 8,5.

De Mercedes-Benz B-Klasse eindigde net als vorig jaar op een tweede plek. Het model kreeg het eindcijfer 8,60. De rijinstructeurs waren met name enthousiast over de binnenruimte en het zitcomfort. De Seat Leon behaalde met een 8,59 de derde plaats: het verschil met de Mercedes-Benz was minimaal. De Leon ontving zowel in 2015 als 2016 de titel Lesauto van het Jaar.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nissan Qashqai uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2018”

Joël Bouwman|21.09.17|14:22

Ik snap niet dat deze auto gekozen is tot lesauto van het jaar??? Ik zie de toegevoegde waarde totaal niet. Ja het is een hele mooie auto dat klopt, maat niks nieuws en veels te groot. Waarom kijken we niet met ons allen naar de toekomst en gaan we hybride auto’s en EV’s beoordelen en inzetten?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.