theorie, verkeersborden

IBKI: Nieuwe WRM-toetsvragen vanaf 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 stelt IBKI nieuwe WRM-toetsvragen. Het gaat om drie wijzigingen die betrekking hebben op fase 1a, theorie van de rijtaak. Het betreft veertien nieuwe RVV-verkeersborden, wijziging Regeling Voertuigen (categorie T), en wijziging reglement rijbewijzen categorie A (code 80).

De nieuwe toetsvragen zijn gevolg van een aantal wetswijzigingen die plaatsvonden in 2017. De wijzigingen zullen opgenomen worden in het brondocument. Dit brondocument zet IBKI op 1 december 2017 op haar site. De wijzigingen zullen gemarkeerd worden.

Drie wijzigingen

 • Veertien nieuwe RVV-verkeersborden
  De veertien nieuwe verkeersborden die sinds 1 juli 2017 gelden komen terug in de theorietoetsing WRM. De blauwe gebodsborden brachten geen drastische veranderingen met zich mee, en dienen ter verduidelijking. Vanaf 1 januari 2018 kunnen er vragen over gesteld worden.
 • Wijziging Regeling Voertuigen per 1 april 2017 (alleen van belang voor WRM T)
  Hierover zijn nieuwe WRM-toetsvragen gemaakt. Op dit moment bevat de examenbank geen vragen die in strijd zijn met de nieuwe regels.
 • Wijziging in reglement rijbewijzen categorie A (code 80)
  Sinds 12 juli 2017 geldt een nieuwe minimumleeftijd voor het A-examen. Wie het A-rijbewijs haalt voor zijn 24e, krijgt Code 80 op het rijbewijs. Deze code vervalt na twee jaar of als voor die tijd de leeftijd van 24 jaar wordt bereikt. Het is voor leerlingen momenteel nog niet mogelijk om examen te doen voor deze categorie. Op 1 januari 2018 kan het IBKI hier vragen over stellen op het WRM-theorie-examen in de categorie A.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IBKI: Nieuwe WRM-toetsvragen vanaf 1 januari 2018 | RijschoolPro
theorie, verkeersborden

IBKI: Nieuwe WRM-toetsvragen vanaf 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 stelt IBKI nieuwe WRM-toetsvragen. Het gaat om drie wijzigingen die betrekking hebben op fase 1a, theorie van de rijtaak. Het betreft veertien nieuwe RVV-verkeersborden, wijziging Regeling Voertuigen (categorie T), en wijziging reglement rijbewijzen categorie A (code 80).

De nieuwe toetsvragen zijn gevolg van een aantal wetswijzigingen die plaatsvonden in 2017. De wijzigingen zullen opgenomen worden in het brondocument. Dit brondocument zet IBKI op 1 december 2017 op haar site. De wijzigingen zullen gemarkeerd worden.

Drie wijzigingen

 • Veertien nieuwe RVV-verkeersborden
  De veertien nieuwe verkeersborden die sinds 1 juli 2017 gelden komen terug in de theorietoetsing WRM. De blauwe gebodsborden brachten geen drastische veranderingen met zich mee, en dienen ter verduidelijking. Vanaf 1 januari 2018 kunnen er vragen over gesteld worden.
 • Wijziging Regeling Voertuigen per 1 april 2017 (alleen van belang voor WRM T)
  Hierover zijn nieuwe WRM-toetsvragen gemaakt. Op dit moment bevat de examenbank geen vragen die in strijd zijn met de nieuwe regels.
 • Wijziging in reglement rijbewijzen categorie A (code 80)
  Sinds 12 juli 2017 geldt een nieuwe minimumleeftijd voor het A-examen. Wie het A-rijbewijs haalt voor zijn 24e, krijgt Code 80 op het rijbewijs. Deze code vervalt na twee jaar of als voor die tijd de leeftijd van 24 jaar wordt bereikt. Het is voor leerlingen momenteel nog niet mogelijk om examen te doen voor deze categorie. Op 1 januari 2018 kan het IBKI hier vragen over stellen op het WRM-theorie-examen in de categorie A.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.