Politie

Boete voor jongen na wegrijden bij CBR zonder rijbewijs

Een jongeman werd donderdagochtend in Haarlem opgewacht door de politie nadat hij zijn theorie-examen had afgelegd bij het CBR. Hij reed na zijn examen namelijk als bestuurder weg in een personenauto. Een aanwezige bij het CBR zag dit gebeuren en schakelde de politie in. 

“We werden vanuit het CBR-kantoor gebeld”, vertelt politiewoordvoerder Menno Hartenberg. “Collega’s die in de buurt waren, gingen op de melding af. De jongeknul probeerde er nog vandoor te gaan met zijn auto, maar zoals je bij iemand zonder rijbewijs kun verwachten, was hij hier niet erg bedreven in.”

De politie wist hem al gauw aan te houden. De jongen kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs. Het politieteam Haarlem stuurde ondertussen een komische tweet: “Theoriekandidaat CBR Haarlem rijdt na theorie-examen weg als bestuurder van een personenauto. We staan hem thuis vast op te wachten.”

Lees ook: Leerling scheurt achter dieven aan tijdens rijles

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.