Examinatoren 1 april

Instructeurs zetten met ludieke actie CBR-examinatoren in het zonnetje

‘Dit CBR verdient een standbeeld’. Dat zien examenkandidaten deze week als ze wegrijden bij het CBR in Berkel-Enschot. Op de rotonde tegenover het examencentrum staan vijf opgedirkte poppen met de voornamen van examinatoren die werkzaam zijn bij het CBR. De examinatoren van het CBR zijn onderworpen aan de jaarlijkse traditie: een goede 1 april-grap. “We wilden de examinatoren een hart onder de riem steken,” vertelt mede-initiatiefnemer Boudewijn Pijnappel.

Het idee ontstond tijdens een bestuursvergadering van de belangenvereniging voor rijschoolhouders in Berkel-Enschot. De 55 instructeurs vonden dat het CBR wel eens in het zonnetje gezet mocht worden. “Hoewel de wachttijden van het CBR vaak negatief in het nieuws zijn, waarderen wij het enorm dat veel examinatoren overwerken om de wachttijden terug te dringen.” Pijnappel ziet het als een knipoog naar het CBR.

De tekst gaat verder onder de foto

Dit CBR verdient een standbeeld

Stropdas en colbert

De levensgrote poppen zijn, net als de examinatoren bij het CBR, herkenbaar. Ze dragen een colbert en een stropdas. Daarnaast wijzen ze allerlei verschillende kanten op, iets wat nog dagelijks voorkomt op het praktijkexamen. Ook hangt er een lijst met ongeveer 30 voornamen van de examinatoren die bedankt worden voor hun inzet. “We hebben een lijst gemaakt van examinatoren die wij kennen, maar we willen niemand buiten sluiten”, aldus Pijnappel. “Er is natuurlijk ook een vrouwelijke examinator, want ook die willen wij ook bedanken.”

De levensgrote figuren zijn ooit ontworpen door plaatselijk kunstenaar Harm Jan Vrolijk om de voorbijgangers welkom te heten. Eens in de zoveel tijd worden de poppen omgedoopt tot bekende personen, zo vertelt Pijnappel. “Je ziet vaak dat bepaalde clubs rond carnaval grappen uithalen met de beelden, daar kwam ook ons idee vandaan.”

Leuke reacties

De belangenvereniging heeft de foto’s inmiddels doorgestuurd naar de examenmanager in Berkel-Enschot. “We denken niet dat het verkeerd valt, want we hebben een goede verstandhouding met de examinatoren. Natuurlijk hopen we op leuke reacties.” Examinatoren moet nog even wachten totdat het paasweekend is afgelopen totdat ze zelf kennis maken met hun evenbeelden. De modellen blijven tot uiterlijk woensdagavond staan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

3 reacties op “Instructeurs zetten met ludieke actie CBR-examinatoren in het zonnetje”

Luc Sluimer|01.04.18|17:57

En als dank moet de examinator vanaf 10 april de instructeur in opdracht van zijn of haar werkgever de instructeur op grove wijze beledigen. Het vragen naar de wrm bevoegdheid ter bescherming van examinator en kandidaat geeft aan dat het cbr alle instructeurs als potentieel gevaarlijk ziet. Ten overstaande van de kabndidaat wordt dit geëtaleerd. Imgoschde! Voorts wordt de kandidaat tot dom afgeschilderd omdat die niet zou weten met welke rijschool hij of zij heeft te maken. Schandlelijk.

Ron Visser|02.04.18|12:07

pfft, je hebt een pas om aan te tonen dat je bevoegd bent, nu heb je eindelijk een reden om m te gebruiken. Wat een onzin, imqgoschade omdat je je pas moet laten zien?

Jos Schetters|05.04.18|12:46

Inderdaad erg grote onzin. Je laat je pas gewoon zien als erom gevraagd wordt. Prima controle.
En een standbeeld voor examinatoren vind ik onzinnig geslijm. We leven op goede normale voet met elkaar maar een standbeeld verdient niemand zomaar. Het CBR als organisatie al helemaal niet. Nog steeds zijn er veel te lange wachttijden! Dat is echt niet ok!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Instructeurs zetten met ludieke actie CBR-examinatoren in het zonnetje | RijschoolPro
Examinatoren 1 april

Instructeurs zetten met ludieke actie CBR-examinatoren in het zonnetje

‘Dit CBR verdient een standbeeld’. Dat zien examenkandidaten deze week als ze wegrijden bij het CBR in Berkel-Enschot. Op de rotonde tegenover het examencentrum staan vijf opgedirkte poppen met de voornamen van examinatoren die werkzaam zijn bij het CBR. De examinatoren van het CBR zijn onderworpen aan de jaarlijkse traditie: een goede 1 april-grap. “We wilden de examinatoren een hart onder de riem steken,” vertelt mede-initiatiefnemer Boudewijn Pijnappel.

Het idee ontstond tijdens een bestuursvergadering van de belangenvereniging voor rijschoolhouders in Berkel-Enschot. De 55 instructeurs vonden dat het CBR wel eens in het zonnetje gezet mocht worden. “Hoewel de wachttijden van het CBR vaak negatief in het nieuws zijn, waarderen wij het enorm dat veel examinatoren overwerken om de wachttijden terug te dringen.” Pijnappel ziet het als een knipoog naar het CBR.

De tekst gaat verder onder de foto

Dit CBR verdient een standbeeld

Stropdas en colbert

De levensgrote poppen zijn, net als de examinatoren bij het CBR, herkenbaar. Ze dragen een colbert en een stropdas. Daarnaast wijzen ze allerlei verschillende kanten op, iets wat nog dagelijks voorkomt op het praktijkexamen. Ook hangt er een lijst met ongeveer 30 voornamen van de examinatoren die bedankt worden voor hun inzet. “We hebben een lijst gemaakt van examinatoren die wij kennen, maar we willen niemand buiten sluiten”, aldus Pijnappel. “Er is natuurlijk ook een vrouwelijke examinator, want ook die willen wij ook bedanken.”

De levensgrote figuren zijn ooit ontworpen door plaatselijk kunstenaar Harm Jan Vrolijk om de voorbijgangers welkom te heten. Eens in de zoveel tijd worden de poppen omgedoopt tot bekende personen, zo vertelt Pijnappel. “Je ziet vaak dat bepaalde clubs rond carnaval grappen uithalen met de beelden, daar kwam ook ons idee vandaan.”

Leuke reacties

De belangenvereniging heeft de foto’s inmiddels doorgestuurd naar de examenmanager in Berkel-Enschot. “We denken niet dat het verkeerd valt, want we hebben een goede verstandhouding met de examinatoren. Natuurlijk hopen we op leuke reacties.” Examinatoren moet nog even wachten totdat het paasweekend is afgelopen totdat ze zelf kennis maken met hun evenbeelden. De modellen blijven tot uiterlijk woensdagavond staan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

3 reacties op “Instructeurs zetten met ludieke actie CBR-examinatoren in het zonnetje”

Luc Sluimer|01.04.18|17:57

En als dank moet de examinator vanaf 10 april de instructeur in opdracht van zijn of haar werkgever de instructeur op grove wijze beledigen. Het vragen naar de wrm bevoegdheid ter bescherming van examinator en kandidaat geeft aan dat het cbr alle instructeurs als potentieel gevaarlijk ziet. Ten overstaande van de kabndidaat wordt dit geëtaleerd. Imgoschde! Voorts wordt de kandidaat tot dom afgeschilderd omdat die niet zou weten met welke rijschool hij of zij heeft te maken. Schandlelijk.

Ron Visser|02.04.18|12:07

pfft, je hebt een pas om aan te tonen dat je bevoegd bent, nu heb je eindelijk een reden om m te gebruiken. Wat een onzin, imqgoschade omdat je je pas moet laten zien?

Jos Schetters|05.04.18|12:46

Inderdaad erg grote onzin. Je laat je pas gewoon zien als erom gevraagd wordt. Prima controle.
En een standbeeld voor examinatoren vind ik onzinnig geslijm. We leven op goede normale voet met elkaar maar een standbeeld verdient niemand zomaar. Het CBR als organisatie al helemaal niet. Nog steeds zijn er veel te lange wachttijden! Dat is echt niet ok!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.