CBR test nieuwe vragen in theorie-examen

Het CBR begint maandag 1 oktober met het testen van nieuwe vragen tijdens het theorie-examen. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Deze tellen niet mee voor het eindresultaat.

De kandidaten zien zelf geen verschil tussen de echte vragen en de testvragen. Hierdoor kan het CBR beter onderzoeken of examenvragen geschikt zijn om in het theorie-examen op te nemen. Ook meet het CBR of de vragen goed onderscheid maken tussen kandidaten die de examenstof wel of niet beheersen. De proef duurt drie maanden.

Nieuwigheden

Het theorie-examen is continu in ontwikkeling. Op 1 januari werden de hotspotvraag en de single-sleepvraag geïntroduceerd in het theorie-examen van auto, motor en bromfiets. In juli 2017 werden ook al twee nieuwigheden ingevoerd: het bladeren door de vragen in het examen en het markeren van vragen, om er later nog eens op terug te komen.

Lees ook: Twee nieuwe vraagvormen in theorie-examen vanaf 1 januari 2018

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.