ijzel, gladheid, verkeer

Certificaat voor Winterdiensttraining van Verkeersschool Blom

De Winterdiensttraining van Verkeersschool Blom is door kennisplatform CROW beoordeeld en gecertificeerd. De audit van de opleiding was een succes. Hiermee is de verkeersschool de zesde die het CROW-certificaat hiervoor heeft ontvangen.

Verkeersschool Blom verzorgt trainingen voor chauffeurs die worden ingezet tijdens strooidiensten. Hier komen alle aspecten van de winterdienst aan de orde, inclusief een praktijkdeel. Het CROW heeft onderzocht of de opleiding voldoet aan de zogenoemde Opleidingseisen Specifieke Deskundigheid Winterdienst. Hierin zijn onder meer eisen opgenomen ten aanzien van de kwaliteit van de trainers en het maximum aantal personen dat aan de opleiding deel mag nemen.

Vijf jaar lang

Een uitgebreide audit was de basis van het onderzoek. Verkeersschool Blom kwam goed door de ‘keuring’. De onderneming mag het certificaat vijf jaar lang voeren. Het CROW controleert op regelmatige basis of de opleiding nog steeds aan de eisen voldoet.

Zo’n certificaat is erg belangrijk, benadrukt CROW. “Een werkgever is volgens de Arbeidsomstandighedenwet verplicht om medewerkers voldoende voorlichting te geven over hun werk werk en verbonden risico’s. De door CROW gecertificeerde trainingen geven hier invulling aan door er voor te zorgen dat deelnemers kennis van zaken hebben over gladheidbestrijding en het veilig werken met dooimiddelen en materieel.”

Meer opleiders

Blom is nu de zesde onderneming die over dit certificaat bezit. Andere opleiders met gecertificeerde trainingen zijn onder meer Weg Wijzer opleidingen en trainingen in Breda en de Verkeersveligheid Groep Nederland in Rosmalen. Ook zijn er nog aanvragen in behandeling door CROW. Bekijk hier de volledige lijst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier schrijft voor RijschoolPro en is daarnaast de vaste redacteur voor zustersite VerkeersNet.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.