Politie bekeurt 45 automobilisten voor filmen van ongeluk

Maar liefst 45 automobilisten hebben vrijdag een boete gekregen omdat zij vanuit de auto een verkeersongeval filmden op de A58 bij Etten-Leur. Een vrachtwagen was daar door de middenberm gereden en gekanteld. De boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden bedraagt 230 euro. 

Meteen na het incident moesten andere weggebruikers over de vluchtstrook rijden om hun reis te kunnen vervolgen. Een deel van hen haalde toen de smartphone tevoorschijn, om opnames te maken van de gekantelde truck.

Gevaar voor hulpverleners

“Tijdens de afhandeling is er 45 keer bekeurd voor bestuurders die het nodig vonden om van het ongeval een foto of filmopnamen te maken”, liet de politie Zeeland-West Brabant weten. “Rijden met je smartphone in je handen mag nooit. Nu leverde het ook nog extra gevaar op voor de rondlopende hulpverleners omdat de bestuurder niet geconcentreerd is op de versmalde weg. Ook levert het vertraging op. #nietdoendus”

In augustus werden op de A58 ook al 25 mensen bekeurd voor het filmen van een ongeluk. Bij dat ongeval kwam een 48-jarige man uit Roermond om het leven.

Lees ook: 75.000 bekeuringen uitgedeeld voor bellen en appen tijdens het rijden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie bekeurt 45 automobilisten voor filmen van ongeluk | RijschoolPro

Politie bekeurt 45 automobilisten voor filmen van ongeluk

Maar liefst 45 automobilisten hebben vrijdag een boete gekregen omdat zij vanuit de auto een verkeersongeval filmden op de A58 bij Etten-Leur. Een vrachtwagen was daar door de middenberm gereden en gekanteld. De boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden bedraagt 230 euro. 

Meteen na het incident moesten andere weggebruikers over de vluchtstrook rijden om hun reis te kunnen vervolgen. Een deel van hen haalde toen de smartphone tevoorschijn, om opnames te maken van de gekantelde truck.

Gevaar voor hulpverleners

“Tijdens de afhandeling is er 45 keer bekeurd voor bestuurders die het nodig vonden om van het ongeval een foto of filmopnamen te maken”, liet de politie Zeeland-West Brabant weten. “Rijden met je smartphone in je handen mag nooit. Nu leverde het ook nog extra gevaar op voor de rondlopende hulpverleners omdat de bestuurder niet geconcentreerd is op de versmalde weg. Ook levert het vertraging op. #nietdoendus”

In augustus werden op de A58 ook al 25 mensen bekeurd voor het filmen van een ongeluk. Bij dat ongeval kwam een 48-jarige man uit Roermond om het leven.

Lees ook: 75.000 bekeuringen uitgedeeld voor bellen en appen tijdens het rijden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.