Appen achter het stuur. foto Pixabay

75.000 bekeuringen uitgedeeld voor bellen en appen tijdens rijden

Appen, smartphone, telefoon, stuur, rijden, auto

Er zijn in 2017 bijna 75.000 bestuurders bekeurd voor bellen of appen achter het stuur. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. Volgens het CJIB is dat een stijging van 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In totaal werd voor bijna 17 miljoen euro aan boetes binnengehaald, meldt NRC. Dat zijn dagelijks zo’n tweehonderd bekeuringen per dag. Het is het tweede jaar op rij dat het aantal bekeuringen stijgt. Het CJIB voorspelt dat het aantal boetes komende jaren blijft toenemen. De boetes kosten tussen de 90 en 130 euro.

De kans dat je als bestuurder gesnapt werd, bleek in Den Haag, Delft en in Oostzaan het grootst. In Amsterdam en Rotterdam zijn volgens de krant relatief weinig mensen gepakt voor het bellen of appen tijdens het rijden. Zowel qua aantal boetes als boetebedrag voert Zuid-Holland de lijst aan. De stijging van aantal bekeuringen was in de provincie Gelderland het grootst, de toename van het boetebedrag in Overijssel.

Rij MONO

Een nieuwe campagne moet het gebruik van de telefoon in het verkeer tegengaan: ‘Rij MONO, fiets MONO’. De grootschalige campagne, een initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), is in september van start gegaan. MONO staat voor één of alleen. De campagne gaat meerdere jaren lopen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

75.000 bekeuringen uitgedeeld voor bellen en appen tijdens rijden | RijschoolPro
Appen achter het stuur. foto Pixabay

75.000 bekeuringen uitgedeeld voor bellen en appen tijdens rijden

Appen, smartphone, telefoon, stuur, rijden, auto

Er zijn in 2017 bijna 75.000 bestuurders bekeurd voor bellen of appen achter het stuur. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. Volgens het CJIB is dat een stijging van 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In totaal werd voor bijna 17 miljoen euro aan boetes binnengehaald, meldt NRC. Dat zijn dagelijks zo’n tweehonderd bekeuringen per dag. Het is het tweede jaar op rij dat het aantal bekeuringen stijgt. Het CJIB voorspelt dat het aantal boetes komende jaren blijft toenemen. De boetes kosten tussen de 90 en 130 euro.

De kans dat je als bestuurder gesnapt werd, bleek in Den Haag, Delft en in Oostzaan het grootst. In Amsterdam en Rotterdam zijn volgens de krant relatief weinig mensen gepakt voor het bellen of appen tijdens het rijden. Zowel qua aantal boetes als boetebedrag voert Zuid-Holland de lijst aan. De stijging van aantal bekeuringen was in de provincie Gelderland het grootst, de toename van het boetebedrag in Overijssel.

Rij MONO

Een nieuwe campagne moet het gebruik van de telefoon in het verkeer tegengaan: ‘Rij MONO, fiets MONO’. De grootschalige campagne, een initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), is in september van start gegaan. MONO staat voor één of alleen. De campagne gaat meerdere jaren lopen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.