Smit Rijschoolservice is voorbereid op het nieuwe theorie-examen 

Vanaf 1 november wordt het theorie-examen bij het CBR voor de categorie B in de nieuwe stijl afgenomen. Voor uitgevers betekent dit dat het lesmateriaal aangepast moet worden aan de nieuwe examenindeling. Smit Rijschoolservice laat weten er klaar voor te zijn. 

Aan het theorie-examen B zijn een aantal aanpassingen gedaan. In de eerste plaats gaat het van twee naar drie examenonderdelen. Kandidaten slagen alleen wanneer ze voor ieder examenonderdeel een voldoende halen. Voor het onderdeel Gevaarherkenning worden 25 vragen gesteld, waarvan er 13 goed moeten worden beantwoord. Voor het onderdeel Kennis  worden 12 vragen gesteld, daarvan moeten er 10 goed worden beantwoord. Voor het onderdeel Inzicht en toepassen worden 28 vragen gesteld waarvan er 25 goed moeten worden beantwoord. De inhoud van het theorie-examen blijft gelijk, net als het totale aantal examenvragen. Vooral de vorm van het examen is anders. 

Een andere aanpassing is dat kandidaten na afloop van het examen niet langer de fout beantwoorde vragen te zien krijgen. Het nieuwe uitslagformulier bevat in plaats daarvan een heldere uitleg over de examenonderwerpen en de mate waarin de kandidaat de stof beheerst. Het CBR heeft de aanpassingen gedaan met het idee dat leerlingen veiliger en meer verantwoord aan het verkeer zullen deelnemen.

Lesmateriaal 

Smit Rijschoolservice in Eindhoven maakt verkeersleermiddelen voor alle categorieën van rijbewijzen. Het lesmateriaal is uiteraard aangepast aan de nieuwe examenindeling, laat Elt Smit desgevraagd weten. Het oefenboeken met de nieuwe indeling is nu al te bestellen via de verkoopauto’s bij de CBR oproepplaatsen, via de website van Smit of via het verkoopkantoor in Eindhoven. Sinds 1 oktober is ook het online examen voor de B opleiding aangepast aan het nieuwe examen. 

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Smit Rijschoolservice is voorbereid op het nieuwe theorie-examen | RijschoolPro

Smit Rijschoolservice is voorbereid op het nieuwe theorie-examen 

Vanaf 1 november wordt het theorie-examen bij het CBR voor de categorie B in de nieuwe stijl afgenomen. Voor uitgevers betekent dit dat het lesmateriaal aangepast moet worden aan de nieuwe examenindeling. Smit Rijschoolservice laat weten er klaar voor te zijn. 

Aan het theorie-examen B zijn een aantal aanpassingen gedaan. In de eerste plaats gaat het van twee naar drie examenonderdelen. Kandidaten slagen alleen wanneer ze voor ieder examenonderdeel een voldoende halen. Voor het onderdeel Gevaarherkenning worden 25 vragen gesteld, waarvan er 13 goed moeten worden beantwoord. Voor het onderdeel Kennis  worden 12 vragen gesteld, daarvan moeten er 10 goed worden beantwoord. Voor het onderdeel Inzicht en toepassen worden 28 vragen gesteld waarvan er 25 goed moeten worden beantwoord. De inhoud van het theorie-examen blijft gelijk, net als het totale aantal examenvragen. Vooral de vorm van het examen is anders. 

Een andere aanpassing is dat kandidaten na afloop van het examen niet langer de fout beantwoorde vragen te zien krijgen. Het nieuwe uitslagformulier bevat in plaats daarvan een heldere uitleg over de examenonderwerpen en de mate waarin de kandidaat de stof beheerst. Het CBR heeft de aanpassingen gedaan met het idee dat leerlingen veiliger en meer verantwoord aan het verkeer zullen deelnemen.

Lesmateriaal 

Smit Rijschoolservice in Eindhoven maakt verkeersleermiddelen voor alle categorieën van rijbewijzen. Het lesmateriaal is uiteraard aangepast aan de nieuwe examenindeling, laat Elt Smit desgevraagd weten. Het oefenboeken met de nieuwe indeling is nu al te bestellen via de verkoopauto’s bij de CBR oproepplaatsen, via de website van Smit of via het verkoopkantoor in Eindhoven. Sinds 1 oktober is ook het online examen voor de B opleiding aangepast aan het nieuwe examen. 

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.