Poll: Slagingspercentages moeten zichtbaar blijven

Het CBR liet vorige week weten dat de slagingspercentages van rijscholen gewoon zichtbaar blijven op de website. Ook de percentages van de opleiders van rijinstructeurs zijn inzichtelijk. Over de statistieken is de afgelopen weken veel te doen geweest. De één ziet de cijfers liever verdwijnen, de ander wil ook de statistieken van de examinatoren openbaar gemaakt zien en een derde vindt het wel prima dat de percentages openbaar zijn.
De poll van deze week is daarom: slagingspercentages moeten zichtbaar blijven. Eens of oneens? En waarom eigenlijk? Reageren kan in het reactieveld onderaan dit bericht, via de socials, of via [email protected].

Moeten slagingspercentages zichtbaar blijven?

  • Ja (44.5%)
  • Nee (55.5%)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Poll: Slagingspercentages moeten zichtbaar blijven”

Wim Buit|30.01.20|12:33

Alléén een slagingspercentage i.c.m. het aantal lessen zegt iets over de kwaliteit van een rijschool. Met 70 lessen zal iedereen een beter slagingspercentage scoren..

Frans Kollenburg|30.01.20|16:55

uit het slagingspercentage is niet te zien of de opleider zich inzet voor alle leerlingen. Leerlingen met een beperking, een autistische aandoening of van een andere komaf dan de nederlandse kunnen het slagingspercentage naar beneden halen. Dit is niet inzichtelijk bij slechts het tonen van een slagingspercentage.

Ron Caminada|01.02.20|09:58

Leerlingen met een beperking, een autistische aandoening of van een andere komaf dan de Nederlandse hebben dus blijkbaar meer lessen nodig, dus niet met 40 lessen examen laten doen. Geef leerlingen voldoende, goede lessen en zorg ervoor dat ze overcapaciteit bezitten. Leidt ze op voor een 9, kost misschien wel wat meer lessen, maar dan is het examen slechts een toetsmoment wat ze met gemak kunnen doorstaan.

#BAAS|02.02.20|10:23

Geen leerling die er naar kijkt. Dus lekker belangrijk. Ik ken hele drukke rijscholen met hele lage cijfers en hele rustige met hele hoge cijfers. Voor je omzet boeit het dus 0.0

Dwars|06.02.20|17:40

@ #baas

Is dat zo? Hoe weet jij dat?
leerlingen zijn niet dom.
Hoe ik dat weet?
Vraag eens aan je leerlingen, kiezen ze voor kwaliteit of voor een lage lesprijs?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.