CBR stelt alle toetsen en examens uit tot met 6 april

Tot en met tenminste 6 april annuleert het CBR alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen, waaronder code 95. Daarmee verlengt het CBR het eerder genomen besluit met een week.

Kandidaten en hun rijscholen die tot en met 6 april een examen of toets hebben geboekt, worden vrijdag door het CBR geïnformeerd. Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 6 april te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

De afgelasting geldt niet voor iedereen. Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren.

Theoriecertificaat

Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen, mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat afnemen.

Door het afgelasten van alle theorie- en praktijkexamens en nascholingscursussen voor de code 95, verloopt mogelijk de geldigheid van certificaten, passen of uitslagen van (toekomstige) beroepschauffeurs of andere professionals. Bijvoorbeeld omdat examenuitslagen kunnen verlopen of omdat chauffeurs niet voor de einddatum cursussen of verlengingsexamens kunnen doen. Het CBR heeft de problemen die hierdoor kunnen ontstaan in beeld. Mogelijke oplossingen worden op dit moment onderzocht. Zodra deze duidelijk zijn, worden deze bekendgemaakt.

Onderwerpen: ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

5 reacties op “CBR stelt alle toetsen en examens uit tot met 6 april”

Rob Huijssen|22.03.20|11:07

Is het wellicht een tip/idee om de examens categorie A/avb die makkelijk op 1,5 mtr afstand afgenomen kunnen worden door te laten gaan. En waarom niet categorie A/avd examens zonder de instructeur mee te laten rijden door te laten gaan. Scheelt wachttijd na de crisis in toponline 

raimond e|22.03.20|20:33

Ik geloof nooit dat het cbr vanaf 6 april weer aan de slag gaat met het afnemen van examens.

Joke Schilder|23.03.20|09:01

De mensen die de afgelopen maanden theorie-examen hebben gedaan en het net niet gehaald hebben misschien toch hun diploma geven? Alle geleerde stof gaat nu wegzakken. Zij moeten dus alles opnieuw leren want ze kunnen niet snel terecht. Ook scheelt het het CBR straks dan in de wachttijden!! Dit is een mooie klus ook als thuiswerk om dit uit te zoeken!

saskia stammis|23.03.20|16:24

De uitgestelde examens op volgorde weer af laten nemen.
Stel dat vanaf 13 april weer examens af genomen mogen worden bij het CBR dan zouden op die datum de examens van afgelopen 16 maart plaats vinden. Zo voorkom je al te lang wachten in de rij en is iedereen eerlijk aan de beurt en hoeven er niet allemaal examens opnieuw ingepland te worden.
Dat zou betekenen dat je 6 april examen doet als je 16 maart examen had mogen doen en 7 april als jouw examen 17 maart zou zijn geweest.

Ghizlaine Shaoui|02.04.20|09:34

Misschien de mensen die de afgelopen maanden met 1 of 2 fouten zijn gezakt voor hun theorie-examen toch hun diploma’s geven… Ik zelf ben ook gezakt voor de 2e keer met 1 foutje voor mijn scooter en ik ga alles nu vergeten. Aangezien we niet zeker weten wanneer de examens weer afgenomen worden. En ik vind het zonde want ik ben al sinds oktober 16 en dat is al bijna een half jaar nu al…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.