Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

Column Frank Hoornenborg (Bovag): Schouders eronder

Frank Hoornenborg van de Bovag schrijft in zijn column voor RijschoolPro momenteel samen met andere brancheverenigingen te knokken voor voldoende steunmaatregelen voor de rijschoolbranche. Iedereen moet nu zijn schouders eronder te zetten om straks gezond uit de coronacrisis te komen. Lees hier zijn column. 

“Wie had ooit kunnen denken dat het leven van elke Nederlander, elke Europeaan en zelfs een groot deel van de wereldbevolking binnen enkele weken abrupt tot stilstand zou komen? Dat de wereld voor elke ondernemer vrijwel compleet op z’n kop staat, van het ene op het andere moment?

Een recessie komt doorgaans geleidelijk en niet geheel onaangekondigd. Dat geeft ook nog wel wat tijd om je eigen koers te wijzigen en zo’n situatie wellicht het hoofd te bieden. Maar de maatregelen om het coronavirus in te dammen kwamen zo plotseling en allesomvattend, het lijkt wel of er halsoverkop een virtuele wereldoorlog startte. Daar kan geen enkele ondernemer zich tegen wapenen.

Bij Bovag was het dan ook meteen alle hens aan dek om de belangen van de aangesloten bedrijven zo goed mogelijk te kunnen behartigen en natuurlijk om iedereen bij te staan die hulp en antwoorden nodig heeft. Antwoorden die we zelf vaak ook nog niet hadden, maar die we door de korte lijntjes met ministeries, RDW, CBR, de Nederlandse Vereniging van Banken en collega-brancheverenigingen wel snel konden krijgen. In de frontlinie wordt dagelijks en vaak zelfs nog vaker overleg gepleegd op alle niveaus om ervoor te zorgen dat de negatieve effecten voor ondernemers zo klein mogelijk zijn. En ook dat de afgekondigde maatregelen van de overheid helder zijn, want daar liep het nog wel eens mis.

We willen aanpassing van de voorwaarde voor steunmaatregelen dat privé- en vestigingsadres niet gelijk mogen zijn

Het lijkt onontkoombaar dat we met z’n allen een zware tijd tegemoet gaan. Bovag is in elk geval continu in nauw overleg met de leden, met ministeries, het CBR en alle andere partijen in onze branche om duidelijkheid te scheppen over hoe en wanneer examens en lessen weer opgestart kunnen worden. En uiteraard ook over voldoende compensatie voor rijscholen en werkbare steunmaatregelen, zoals aanpassing van de regel dat privé en vestigingsadres niet gelijk mogen zijn. We zullen samen de schouders eronder moeten zetten om gezond uit deze situatie te kunnen komen en uw branchevereniging staat in elk geval voor u klaar. Mede namens het hele bestuur wens ik u veel sterkte en wijsheid toe. Pas goed op elkaar en blijf gezond!”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Frank Hoornenborg (Bovag): Schouders eronder | RijschoolPro
Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

Column Frank Hoornenborg (Bovag): Schouders eronder

Frank Hoornenborg van de Bovag schrijft in zijn column voor RijschoolPro momenteel samen met andere brancheverenigingen te knokken voor voldoende steunmaatregelen voor de rijschoolbranche. Iedereen moet nu zijn schouders eronder te zetten om straks gezond uit de coronacrisis te komen. Lees hier zijn column. 

“Wie had ooit kunnen denken dat het leven van elke Nederlander, elke Europeaan en zelfs een groot deel van de wereldbevolking binnen enkele weken abrupt tot stilstand zou komen? Dat de wereld voor elke ondernemer vrijwel compleet op z’n kop staat, van het ene op het andere moment?

Een recessie komt doorgaans geleidelijk en niet geheel onaangekondigd. Dat geeft ook nog wel wat tijd om je eigen koers te wijzigen en zo’n situatie wellicht het hoofd te bieden. Maar de maatregelen om het coronavirus in te dammen kwamen zo plotseling en allesomvattend, het lijkt wel of er halsoverkop een virtuele wereldoorlog startte. Daar kan geen enkele ondernemer zich tegen wapenen.

Bij Bovag was het dan ook meteen alle hens aan dek om de belangen van de aangesloten bedrijven zo goed mogelijk te kunnen behartigen en natuurlijk om iedereen bij te staan die hulp en antwoorden nodig heeft. Antwoorden die we zelf vaak ook nog niet hadden, maar die we door de korte lijntjes met ministeries, RDW, CBR, de Nederlandse Vereniging van Banken en collega-brancheverenigingen wel snel konden krijgen. In de frontlinie wordt dagelijks en vaak zelfs nog vaker overleg gepleegd op alle niveaus om ervoor te zorgen dat de negatieve effecten voor ondernemers zo klein mogelijk zijn. En ook dat de afgekondigde maatregelen van de overheid helder zijn, want daar liep het nog wel eens mis.

We willen aanpassing van de voorwaarde voor steunmaatregelen dat privé- en vestigingsadres niet gelijk mogen zijn

Het lijkt onontkoombaar dat we met z’n allen een zware tijd tegemoet gaan. Bovag is in elk geval continu in nauw overleg met de leden, met ministeries, het CBR en alle andere partijen in onze branche om duidelijkheid te scheppen over hoe en wanneer examens en lessen weer opgestart kunnen worden. En uiteraard ook over voldoende compensatie voor rijscholen en werkbare steunmaatregelen, zoals aanpassing van de regel dat privé en vestigingsadres niet gelijk mogen zijn. We zullen samen de schouders eronder moeten zetten om gezond uit deze situatie te kunnen komen en uw branchevereniging staat in elk geval voor u klaar. Mede namens het hele bestuur wens ik u veel sterkte en wijsheid toe. Pas goed op elkaar en blijf gezond!”

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.