Lesvoertuig

Rapport OMT: verbod op rijles blijft overeind

Het opheffen van het verbod op contactberoepen zoals rijinstructeur is vooralsnog niet aan de orde. Dat valt te lezen in het adviesrapport van het Outbreak Management Team (OMT).

Uit het advies blijkt dat over contactberoepen geen consensus is. Bij beroepen waarbij normaal gezien persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt, zoals bij de tandarts of mondhygiënist, wordt het risico op verspreiding van het coronavirus ‘beheersbaar’ genoemd.

Lees hier het rapport van het OMT

Mondkapjes

Het verbod op contactberoepen blijft overeind omdat er nog teveel onduidelijk is over overdracht van het coronavirus door mensen die het virus weliswaar onder de leden hebben, maar (nog) geen ziekteverschijnselen vertonen. Als daar meer duidelijk over is, dan wordt ook duidelijk of het gebruik van beschermingsmiddelen zoals mondkapjes buiten de zorg noodzakelijk is.

Het vraagstuk wordt nu verkend door de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfskunde. Zij stellen ook een rapport op. Dat rapport moet er volgende week zijn en wordt in het eerstvolgende OMT besproken. Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid over wanneer rijlessen en examens, in welke vorm dan ook, kunnen worden hervat.

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Rapport OMT: verbod op rijles blijft overeind”

#BAAS|22.04.20|15:42

Belachelijk dat dit ook voor brommer en motor blijft gelden.

Dwars|23.04.20|17:19

Klopt, ben het helemaal met je eens.
Ben ook niet blij met een organisatie als de KNMV, al jaren lid van en wat doen ze voor je?
BOVAG hetzelfde, ben ik ook lid van. Doen er ook niets aan.

Erwin Hollaar|24.04.20|20:02

Motorrijscholen kunnen weer de weg op. De Veiligheidsregio Groningen staat motorrijlessen na beraad toch toe. Zij kiest daarmee haar eigen lijn, in weerwil van het landelijke beleid.

BRON: DVHN

https://www.dvhn.nl/groningen/Veiligheidsregio-Groningen-akkoord-met-motorrijles-25602372.html

Erwin Hollaar|24.04.20|20:17

Inmiddels is door de Veiligheidsregio Groningen besloten dat motorrijles (weer) is toegestaan.

Jacqueline Kooy|30.04.20|22:27

Scholen gaan weer open, jongeren lijken geen risico te vormen. Maar de jonge mensen die 16 zijn en eindelijk hun rijbewijs kunnen halen blijven wachten. Bijzonder toch, de examinator en jeugdige dragen een helm en kunnen erg makkelijk 1,5 meter uit elkaar blijven. De uitleg dat men wilt dat er zo’n min mogelijk mensen op straat zijn lijkt achterhaald, dat het drukker is op straat is zichtbaar. Ik begrijp de genomen maatregelen maar vind dit niet meer uit te leggen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.