Virtuele rijles? DRI-VR komt met een Thuiszitpakket

Virtual reality kan een uitkomst bieden om leerlingen ondanks het rijlesverbod verkeerssituaties te laten oefenen. Met een speciale bril van DRI-VR kunnen ze 360 graden om zich heenkijken en ‘levensechte verkeerservaringen’ opdoen. De leverancier komt in deze coronatijd met een Thuiszitpakket waarmee drie weken onbeperkt kan worden geoefend. 

Met de speciale bril van DRI-VR kan je vanuit je luie stoel rijlessen volgen. De leverancier zegt dat het is alsof je live in een verkeerssituatie zit, inclusief leerzame schrikmomenten. DRI-VR werkt momenteel al samen met verschillende rijscholen. Het Thuiszitpakket is ontwikkeld om zolang rijles verboden is, de leerlingen toch iets te kunnen bieden. Rijscholen die het aanbieden ontvangen een commissie.

Branchevereniging Bovag is voorstander van de virtuele lessen. Vanuit de klankbordgroep ‘vernieuwing afdeling Rijscholen’ waren er al plannen om virtual reality toe te voegen aan de rijopleiding, laat de branchevereniging op de eigen website weten. Vanwege de coronacrisis worden leden aangespoord versneld ermee aan de slag te gaan. 

Kijkgedrag

DRI-VR is al enige tijd op de markt met het originele Virtual Reality lespakket voor zes weken. Dit lespakket moet leerlingen versneld beter verkeersinzicht en gevaarherkenning bijbrengen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat Virtual Reality helpt bij het ontwikkelen van beter kijkgedrag. Concreet is er een kijkgedrag verbetering van 30 procent ten opzichte van leerlingen die niet getraind zijn met virtual reality, aldus DRI-VR.

Frank Hoornenborg van Bovag: “We willen rijscholen die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, ondersteunen met deze nieuwe technologie om zich daarmee ook te onderscheiden in de markt. En tegelijk de marge op rijlessen significant vergroten.”

Op termijn is DRI-VR alleen beschikbaar voor Bovag rijscholen. Tot 30 augustus dit jaar is het Thuiszitpakket voor alle rijscholen beschikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.