Politie. Bron foto: politie Oss

Amsterdamse instructeur krijgt boete voor illegale rijles

Een rijinstructeur in Amsterdam is door de politie aangehouden en bekeurd voor het geven van autorijles. Het lesvoertuig had weliswaar geen L-bord op het dak, maar omdat de situatie behoorlijk leek op een rijles besloten agenten de auto aan te houden.

Dagblad De Telegraaf bericht over het voorval. De Amsterdamse politie zag op de snelweg een auto rijden die zij aanmerkten als lesauto. Bij inspectie bleek er inderdaad dubbele bediening in het voertuig te zitten. De bestuurster had geen rijbewijs en de bijrijder was van beroep rijinstructeurs. Het duo hield vol dat er geen sprake was van een rijles, maar dat geloofden de agenten niet. “De vrouw zou zijn vriendin zijn met wie de bijrijder een ritje maakte. Laat dit echter nou niet dezelfde vrouw zijn waarmee de man op dit moment samenwoont en getrouwd is…”

Vooralsnog is het geven van autorijles verboden vanwege de coronamaatregelen. Wie daar geen gehoor aan geeft, kan een boete tot 4000 euro krijgen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Amsterdamse instructeur krijgt boete voor illegale rijles”

Noreen Khan|07.05.20|18:47

Niet meteens erg onveilige

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.