Nu terugkijken: de eerste uitzending van RijschoolProTV

RijschoolPro trapt af met live nieuwsuitzendingen. Te gast in de eerste uitzending waren Marcel Nieuwland van rijschool 1-2 Ride en Dorien Hielkema van Hielkema Verkeersschool. Beiden haalden de headlines in coronatijd. Marcel wist eigenhandig het verbod op motorrijlessen om te draaien, Dorien ontwikkelde een spel wat in thuisquarantaine de verkeersregels opfrist en zorgt voor vermaak. Zij praten ons bij over de opstart van de rijschoolbranche. Bekijk de uitzending hier. 

De uitzending start met een reportage gedraaid op de rijschool van Marcel Nieuwland. Hoe gaat rijles er in de anderhalvemetersamenleving aan toe? In de studio praten we vervolgens nog na met deze rijschoolhouder. Marcel Nieuwland zorgde er gedurende het lesverbod voor dat motorinstructeur niet langer werd gezien als contactberoep, waardoor de motorrijlessen al eerder dan 11 mei weer van start konden. Nieuwland werd hiervoor zowel verguisd als geprezen.

Als tweede gast schuift Dorien Hielkema van Verkeersschool Hielkema in Heereveen aan. Zij haalde op een hele andere manier de headlines in de coronatijd. Dorien ontwikkelde een verkeersspel. We praten hierover met haar na, ook bespreken we hoe de herstart bij deze grote rijschool is verlopen.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.