Motorexamen CBR

Inkoop motorexamen voertuigbeheersing krijgt een maximum

Het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) kan vanaf dinsdag 23 juni niet meer onbeperkt naamloos worden ingekocht. Bovendien zit er een maximum aan het aantal te reserveren examens. 

Vanaf morgen moeten opleiders binnen twee weken voor de examendatum het examen op naam reserveren. Buiten twee weken is de mogelijkheid om naamloze capaciteit te reserveren met een quotum van 20 procent van het aantal afgenomen eerste examens in de voorafgaande 12 maanden, met een minimum van 10 examens.

Het CBR is op 18 mei weer gestart met de dienstverlening. Sindsdien zit er aal een maximaum aan het aantal motorexamens verkeersdeelneming (AVD) en het praktijkexamen personenauto met aanhangwagen (BE). Het quotum wordt nu ook bij de AVB-examens ingevoerd. Dit omdat een aantal opleiders een groot deel van de beschikbare capaciteit reserveert, wat andere opleiders benadeelt.

Het CBR verzoekt opleiders om voor die tijd alle examens die binnen twee weken plaatsvinden op naam te zetten. Als dit niet gebeurt, dan worden deze geëtaleerd. Een rijschool kan maximaal de helft van het aantal naamloos te kopen examens in één kalendermaand inkopen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.