C rijbewijs

Vernieuwde praktijktoets C-rijbewijs

Vrachtauto, lesvrachtauto, lesauto, L

Vanaf 1 juli 2021 is er een nieuwe praktische toets voor de rijbewijscategorieën C en C1. Deze is ontwikkeld samen met een werkgroep van opleiders om beter aan te sluiten op de huidige praktijk. Vanaf juli volgend jaar duurt het examen 60 minuten (nu nog 30), de lading wordt behalve geladen en gelost ook vastgezet en gestuwd en er wordt een EPT (elektrische pallet truck) toegevoegd aan de laad- en losmiddelen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Vernieuwde praktijktoets C-rijbewijs”

Paul Bien|19.11.20|14:27

Als ik een beetje bij elkaar tel wat er allemaal moet gebeuren tijdens die toets van 60 minuten krijg ik het vermoeden dat het tonen van voldoende inzicht en takt niet al te intensief aan bod komt. of zie ik spoken?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vernieuwde praktijktoets C-rijbewijs | RijschoolPro
C rijbewijs

Vernieuwde praktijktoets C-rijbewijs

Vrachtauto, lesvrachtauto, lesauto, L

Vanaf 1 juli 2021 is er een nieuwe praktische toets voor de rijbewijscategorieën C en C1. Deze is ontwikkeld samen met een werkgroep van opleiders om beter aan te sluiten op de huidige praktijk. Vanaf juli volgend jaar duurt het examen 60 minuten (nu nog 30), de lading wordt behalve geladen en gelost ook vastgezet en gestuwd en er wordt een EPT (elektrische pallet truck) toegevoegd aan de laad- en losmiddelen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Vernieuwde praktijktoets C-rijbewijs”

Paul Bien|19.11.20|14:27

Als ik een beetje bij elkaar tel wat er allemaal moet gebeuren tijdens die toets van 60 minuten krijg ik het vermoeden dat het tonen van voldoende inzicht en takt niet al te intensief aan bod komt. of zie ik spoken?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.