Erg bijzonder motorrijbewijs leidt tot veroordeling Curaçaose militair

Een Curaçaose militair is eerder deze week veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Bij zijn staande houding bleek de man in bezit van een vals rijbewijs voor alle categorieën, die ook nog eens allemaal op dezelfde dag ‘behaald’ waren.

Dat was voor de rechter genoeg voor een veroordeling tot een celstraf van drie maanden voorwaardelijk, een taakstraf van 160 uur en een proeftijd van twee jaar. Volgens lokale media mag de man, lid van de Curaçaose Militie (CURMIL), de komende twee jaar bovendien geen hogere rang krijgen. De CURMIL is de militaire eenheid van Curaçao. Het personeel valt onder het ministerie van Defensie.

De militair had het rijbewijs naar verluidt gekocht om van een motorfiets gebruik te kunnen maken, maar daarin waren op dezelfde dag ook alle overige categorieën bijgeschreven. De man had 1.500 Antilliaanse gulden voor het valse rijbewijs neergeteld, omgerekend zo’n 685 euro.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Erg bijzonder motorrijbewijs leidt tot veroordeling Curaçaose militair | RijschoolPro

Erg bijzonder motorrijbewijs leidt tot veroordeling Curaçaose militair

Een Curaçaose militair is eerder deze week veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Bij zijn staande houding bleek de man in bezit van een vals rijbewijs voor alle categorieën, die ook nog eens allemaal op dezelfde dag ‘behaald’ waren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.