Column Frank Hoornenborg (Bovag): Nieuwe wind

Van Frank Hoornenborg mag 2020 snel afgesloten worden, om daarna in het nieuwe jaar er met frisse moed tegenaan te gaan. Hij blikt in deze column terug op 2020 en kijkt vooruit naar 2021. De voorzitterstermijn van de Bovag-man zit er bijna op en Hoornenborg neemt alvast een beetje afscheid.  

“Velen met mij zullen wensen dat 2021, of althans 20 januari 2021, zo snel mogelijk aanbreekt, zodat we 2020 achter ons kunnen laten. Een jaar dat wereldwijd gemarkeerd werd door de schadelijke gevolgen van het coronavirus, met niet alleen consequenties voor de volksgezondheid, maar ook grote maatschappelijke en economische impact.

Onze rijscholenbranche moest in het voorjaar bijna twee maanden helemaal op slot en sinds medio december zitten we wéér op slot. Het water stond en staat sommige collega’s tot aan de lippen. Bij velen was na de vorige lockdown gelukkig een krachtig herstel te zien. Met veel kunst- en vliegwerk werd de draad weer opgepakt bij de rijscholen en bij het CBR, maar intussen lijken we weer terug bij af. Laat 2021 dus maar snel op stoom komen, mét een vaccin, zodat we in onze branche, in ons land en internationaal weer zo spoedig mogelijk terug kunnen naar normaal en een nieuwe start kunnen maken.

Markering

2021 markeert ook een nieuwe start voor Bovag Rijscholen en het einde van een tijdperk voor mij persoonlijk. Onze vereniging staat aan de vooravond van grote veranderingen die de club toekomstbestendig gaan maken en nog meer dan ooit tevoren de hoge kwaliteit van Bovag-leden gaat benadrukken en uitventen.

Ik zal deze nieuwe ontwikkelingen straks niet meer meemaken als voorzitter, maar als ‘gewoon’ trouw lid van Bovag. Over een paar maanden heb ik mijn maximale termijnen van respectievelijk drie en vier jaren bereikt en is het tijd om een stapje opzij te doen voor een opvolger.

Scherp houden

In de statuten van Bovag is bepaald dat bestuurders niet oneindig op dezelfde stoel mogen blijven zitten, zodat periodieke verversing gegarandeerd is. En dat is goed. Het houdt Bovag scherp, dat houdt het bestuur en de achterban scherp en een nieuwe wind zorgt er ook voor dat er nieuwe inzichten zullen komen die aansluiten op de huidige ontwikkelingen.

De nieuwe wind gaat voor de Bovag-leden in 2021 dus niet alleen via de voorzittershamer waaien, maar zal door de nieuwe aanpak en propositie overal in de verenging voelbaar zijn. Diverse werkgroepen, bestaande uit zeer betrokken leden, zijn daar onder leiding van onze branchemanager nu erg druk mee bezig. Ik heb er alle vertrouwen in dat juist de leden in staat zijn om Bovag opnieuw uit te vinden. Doe er straks uw voordeel mee en laat uw stem zeker horen, ook bij de aanstaande voorzittersverkiezing.

Ondanks alle beperkende maatregelen wens ik u en uw dierbaren fijne feestdagen toe. Maar blijf vooral gezond!

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.