Lesvoertuig

Deze week 5500 rijexamens gepland, veel uitstel verwacht

Blom, vrachtauto, lesauto, L

Van woensdag tot en met zaterdag staan er ongeveer 5500 praktijkexamens gepland, meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De organisatie verwacht echter dat veel kandidaten hun auto-examen zullen uitstellen, omdat ze sinds december niet hebben kunnen lessen.

Een week geleden kondigde het demissionaire kabinet versoepelingen aan in de coronamaatregelen. Vanaf woensdag 3 maart kunnen rijinstructeurs weer rijlessen geven en mogen er weer praktijkexamens afgenomen worden.

Volgens het CBR is het “logisch dat kandidaten eerst nog autorijlessen willen nemen om zich goed voor te bereiden op het examen. Want dat is superbelangrijk. We zien dat er voor aankomende dagen minder auto-examens zijn gereserveerd dan normaal in deze periode. We roepen iedereen op om echt alleen examen te doen als je er klaar voor bent”.

Kandidaten met een reservering tussen 3 maart en 2 april kunnen het examen verplaatsen. Ze krijgen voorrang op kandidaten die nog geen examen hebben gereserveerd. Hiervoor houdt het CBR tot en met mei plekken vrij. Kandidaten en opleiders zijn hierover geïnformeerd, aldus het CBR.

De circa 5500 praktijkexamens betreffen ook onder andere motor- en brommerexamens. Deze kandidaten hebben de afgelopen periode wel kunnen oefenen, omdat de beperkingen voor hen niet golden. Motorinstructeur is geen contactberoep, dus er mocht voor motor en brommer wel gelest worden.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Deze week 5500 rijexamens gepland, veel uitstel verwacht”

Mart Kuiper|03.03.21|22:53

Kanttekening mbt de motor. AVB examens…niet te krijgen muv enkele aan de andere kant van het land. Theorie…voorlopig geen examens. Dus nieuwe of net voor de lock down gestarte leerlingen twijfelen of ze nu al weer moeten gaan lessen zonder uitzicht op een examen. Kandidaten voor code 80 stoppen tijdelijk omdat ze hun theorie niet kunnen halen. Mensen geslaagd voor AVB maar nog zonder theorie…wachten ook af. We rijden nu uitsluitend met mensen die de komende maanden een AVD examen hebben.

Mart Kuiper|03.03.21|22:59

Dus we kunnen weliswaar weer iets doen maar het is op halve kracht. Ook de discussie “ wel of geen 2 leerlingen per instructeur “ is om moedeloos van te worden. CBR gaat met eigen porto’s de AVD examens afnemen, dus zonder de instructeur in de volgauto. Waarom kan dat plots niet meer maar het hele vorige jaar wel? Zijn we besmettelijker geworden? Bovendien zijn de porto’s te laat besteld zodat instructeurs gewoon weer met mondkap naast de examinator moesten plaatsnemen. Niet meer te volgen dit.

Martine Lubberhuizen|04.03.21|12:04

Wat gebeurt met mensen die nu afrijden en toch zakken Kimen die dan achteraan?

rene achten|04.03.21|12:42

Zonde van al die examens die niet afgenomen worden.
Waarom de instructeur zelf niet op tijd af laten zeggen. Dan kan die plaats tenminste nog benut worden door anderen die er wel klaar voor zijn.
Zitten er komende maand weer veel examinatoren uit hun neus te eten.
Die zijn ook liever bezig, dan duurt voor hen de dag ook minder lang.
Raar.

Frans Kollenburg|04.03.21|13:09

Aan het einde van de eerste lockdown hadden wij een week voor de exanens weer opstartten. Wij hadden nu ook eerder op kunnen starten, maar de bereidheid om mee te denken in Den Haag ontbreekt totaal.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deze week 5500 rijexamens gepland, veel uitstel verwacht | RijschoolPro
Lesvoertuig

Deze week 5500 rijexamens gepland, veel uitstel verwacht

Blom, vrachtauto, lesauto, L

Van woensdag tot en met zaterdag staan er ongeveer 5500 praktijkexamens gepland, meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De organisatie verwacht echter dat veel kandidaten hun auto-examen zullen uitstellen, omdat ze sinds december niet hebben kunnen lessen.

Een week geleden kondigde het demissionaire kabinet versoepelingen aan in de coronamaatregelen. Vanaf woensdag 3 maart kunnen rijinstructeurs weer rijlessen geven en mogen er weer praktijkexamens afgenomen worden.

Volgens het CBR is het “logisch dat kandidaten eerst nog autorijlessen willen nemen om zich goed voor te bereiden op het examen. Want dat is superbelangrijk. We zien dat er voor aankomende dagen minder auto-examens zijn gereserveerd dan normaal in deze periode. We roepen iedereen op om echt alleen examen te doen als je er klaar voor bent”.

Kandidaten met een reservering tussen 3 maart en 2 april kunnen het examen verplaatsen. Ze krijgen voorrang op kandidaten die nog geen examen hebben gereserveerd. Hiervoor houdt het CBR tot en met mei plekken vrij. Kandidaten en opleiders zijn hierover geïnformeerd, aldus het CBR.

De circa 5500 praktijkexamens betreffen ook onder andere motor- en brommerexamens. Deze kandidaten hebben de afgelopen periode wel kunnen oefenen, omdat de beperkingen voor hen niet golden. Motorinstructeur is geen contactberoep, dus er mocht voor motor en brommer wel gelest worden.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “Deze week 5500 rijexamens gepland, veel uitstel verwacht”

Mart Kuiper|03.03.21|22:53

Kanttekening mbt de motor. AVB examens…niet te krijgen muv enkele aan de andere kant van het land. Theorie…voorlopig geen examens. Dus nieuwe of net voor de lock down gestarte leerlingen twijfelen of ze nu al weer moeten gaan lessen zonder uitzicht op een examen. Kandidaten voor code 80 stoppen tijdelijk omdat ze hun theorie niet kunnen halen. Mensen geslaagd voor AVB maar nog zonder theorie…wachten ook af. We rijden nu uitsluitend met mensen die de komende maanden een AVD examen hebben.

Mart Kuiper|03.03.21|22:59

Dus we kunnen weliswaar weer iets doen maar het is op halve kracht. Ook de discussie “ wel of geen 2 leerlingen per instructeur “ is om moedeloos van te worden. CBR gaat met eigen porto’s de AVD examens afnemen, dus zonder de instructeur in de volgauto. Waarom kan dat plots niet meer maar het hele vorige jaar wel? Zijn we besmettelijker geworden? Bovendien zijn de porto’s te laat besteld zodat instructeurs gewoon weer met mondkap naast de examinator moesten plaatsnemen. Niet meer te volgen dit.

Martine Lubberhuizen|04.03.21|12:04

Wat gebeurt met mensen die nu afrijden en toch zakken Kimen die dan achteraan?

rene achten|04.03.21|12:42

Zonde van al die examens die niet afgenomen worden.
Waarom de instructeur zelf niet op tijd af laten zeggen. Dan kan die plaats tenminste nog benut worden door anderen die er wel klaar voor zijn.
Zitten er komende maand weer veel examinatoren uit hun neus te eten.
Die zijn ook liever bezig, dan duurt voor hen de dag ook minder lang.
Raar.

Frans Kollenburg|04.03.21|13:09

Aan het einde van de eerste lockdown hadden wij een week voor de exanens weer opstartten. Wij hadden nu ook eerder op kunnen starten, maar de bereidheid om mee te denken in Den Haag ontbreekt totaal.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.