Column Arno Smits (Bovag): ‘Lange adem’

Arno Smits, voorzitter Bovag

Arno Smits is in maart verkozen tot nieuwe voorzitter van Bovag Rijscholen. Hij heeft het stokje overgenomen van Frank Hoornenborg. In zijn eerste column kijkt Smits naar de diepe impact die corona heeft achtergelaten op het huidige reilen en zijlen van de rijscholen. Hierbij doet hij een oproep om de zaken goed op een rij te zetten, zodat je je kunt voorbereiden op eventuele financiële tegenvallers.

“Hoewel Nederland intussen vrijwel volledig van het slot is en ook in de rest van Europa de teugels worden gevierd, zal de coronacrisis toch wel degelijk diepe sporen na gaan laten. In veel sectoren, ook in de rijscholenbranche, is het nu hollen en stilstaan om achterstanden weg te werken en planningen op orde te krijgen.

Of het nu een grote of een kleine rijschool betreft, elke ondernemer en elke instructeur heeft hiermee te maken. Om nog maar te zwijgen van het ‘managen’ van de verwachtingen van de leerlingen, van hun ouders, maar ook de verwachtingen van grote klanten in het beroepsvervoer. In combinatie met de lange wachttijden voor examens, waar we nog lange tijd mee te maken hebben, vergt dit een heel lange adem van iedereen in onze branche.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad RijschoolPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

start gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Arno Smits (Bovag): ‘Lange adem’ | RijschoolPro

Column Arno Smits (Bovag): ‘Lange adem’

Arno Smits, voorzitter Bovag

Arno Smits is in maart verkozen tot nieuwe voorzitter van Bovag Rijscholen. Hij heeft het stokje overgenomen van Frank Hoornenborg. In zijn eerste column kijkt Smits naar de diepe impact die corona heeft achtergelaten op het huidige reilen en zijlen van de rijscholen. Hierbij doet hij een oproep om de zaken goed op een rij te zetten, zodat je je kunt voorbereiden op eventuele financiële tegenvallers.

“Hoewel Nederland intussen vrijwel volledig van het slot is en ook in de rest van Europa de teugels worden gevierd, zal de coronacrisis toch wel degelijk diepe sporen na gaan laten. In veel sectoren, ook in de rijscholenbranche, is het nu hollen en stilstaan om achterstanden weg te werken en planningen op orde te krijgen.

Of het nu een grote of een kleine rijschool betreft, elke ondernemer en elke instructeur heeft hiermee te maken. Om nog maar te zwijgen van het ‘managen’ van de verwachtingen van de leerlingen, van hun ouders, maar ook de verwachtingen van grote klanten in het beroepsvervoer. In combinatie met de lange wachttijden voor examens, waar we nog lange tijd mee te maken hebben, vergt dit een heel lange adem van iedereen in onze branche.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.