Mondkapjes weer verplicht in de CBR-ruimtes

CBR, foto door Promedia

He CBR verplicht het dragen van een mondkapje weer in alle publieke ruimtes vanaf maandag 19 juli. De mondkapjes worden uitgedeeld bij binnenkomst. Alleen als je zit, kan het mondkapje af. Met deze maatregel wil CBR de snelle stijging van coronabesmettingen tegengaan.

In alle CBR-gebouwen mag alleen het mondkapje worden afgedaan als je zit. Hoewel landelijk is besloten dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is in publieke ruimtes als er anderhalve meter afstand kan worden gehouden, voert het CBR deze maatregel toch weer in.

Eerder maakte het examencentrum al bekend dat tijdens de examens het dragen van een mondkapje verplicht blijft. Ze adviseren daarnaast dringend dat de leerling deze ook op doet tijdens de rijles, maar de keuze hiervoor ligt bij de rij-instructeur zelf. Met de mondkapjesplicht hoopt CBR een nieuwe lockdown te voorkomen.

Medewerkers

Ook medewerkers op de CBR-kantoren gaan vanaf 19 juli weer een mondkapje dragen als ze zich verplaatsen. Daarnaast blijft thuiswerken de norm en roept het examencentrum hun medewerkers op om alleen naar het werk te komen als dat noodzakelijk is.

Verder hebben ze besloten dat CBR-medewerkers vanaf twee weken na hun laatste vaccinatie niet meer in quarantaine hoeven, als ze in contact zijn geweest met iemand die corona heeft. In alle andere gevallen blijft de quarantaineplicht van 5 dagen. Hierbij volgen ze de lijn van het RIVM.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Mondkapjes weer verplicht in de CBR-ruimtes”

Kees Langereis|22.07.21|15:30

Laat overtollige instructeurs of die gene die al jaren rijinstructeur zijn geweest invallen om de drukte te verhelpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mondkapjes weer verplicht in de CBR-ruimtes | RijschoolPro

Mondkapjes weer verplicht in de CBR-ruimtes

CBR, foto door Promedia

He CBR verplicht het dragen van een mondkapje weer in alle publieke ruimtes vanaf maandag 19 juli. De mondkapjes worden uitgedeeld bij binnenkomst. Alleen als je zit, kan het mondkapje af. Met deze maatregel wil CBR de snelle stijging van coronabesmettingen tegengaan.

In alle CBR-gebouwen mag alleen het mondkapje worden afgedaan als je zit. Hoewel landelijk is besloten dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is in publieke ruimtes als er anderhalve meter afstand kan worden gehouden, voert het CBR deze maatregel toch weer in.

Eerder maakte het examencentrum al bekend dat tijdens de examens het dragen van een mondkapje verplicht blijft. Ze adviseren daarnaast dringend dat de leerling deze ook op doet tijdens de rijles, maar de keuze hiervoor ligt bij de rij-instructeur zelf. Met de mondkapjesplicht hoopt CBR een nieuwe lockdown te voorkomen.

Medewerkers

Ook medewerkers op de CBR-kantoren gaan vanaf 19 juli weer een mondkapje dragen als ze zich verplaatsen. Daarnaast blijft thuiswerken de norm en roept het examencentrum hun medewerkers op om alleen naar het werk te komen als dat noodzakelijk is.

Verder hebben ze besloten dat CBR-medewerkers vanaf twee weken na hun laatste vaccinatie niet meer in quarantaine hoeven, als ze in contact zijn geweest met iemand die corona heeft. In alle andere gevallen blijft de quarantaineplicht van 5 dagen. Hierbij volgen ze de lijn van het RIVM.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Mondkapjes weer verplicht in de CBR-ruimtes”

Kees Langereis|22.07.21|15:30

Laat overtollige instructeurs of die gene die al jaren rijinstructeur zijn geweest invallen om de drukte te verhelpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.