Pas in 2022 effect van nieuwe examinatoren

CBR, praktijk, desinfectie, corona, foto van Promedia

Sinds de herstart van rijexamens op 3 maart is de eerste lichting van 22 nieuwe examinatoren begonnen. Voorlopig vangen zij slechts het verloop van examinatoren op. In september start er een klas met 36 kandidaten en wie daar van over blijven, zorgen naar verwachting pas volgend jaar voor extra examenplekken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

4 reacties op “Pas in 2022 effect van nieuwe examinatoren”

Mart Kuiper|19.08.21|19:49

Quote uit dit artikel.. “Als examinator heb je een uitzonderlijke dosis inlevingsvermogen, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Ook haal je alles uit de kast om kandidaten op hun gemak te stellen en steeds weer te motiveren om het beste uit zichzelf te halen”.
Prima om dat als eis in de selectieprocedure te zetten maar dan vraag ik mij toch af hoe een aantal examinatoren die thans werkzaam zijn daar ooit doorheen zijn gerold…

Ron van Maaren|19.08.21|21:25

Beste Mart,Kan natuurlijk zijn dat het sterk verschilt qua regio. Ik heb juist de indruk dat het CBR en met name de mensen op de werkvloer een enorme kwaliteitsslag hebben gemaakt. De examinatoren die de laatste jaren zijn aangenomen beschikken juist veel meer over de genoemde eigenschappen.
Wat ik wel eens ter discussie zou willen stellen is de validiteit van het examen. Dat laat nog wel te wensen over. Dat zal denk ik altijd wel blijven het praktijkexamen is nu eenmaal geen objectief examen.

Mart Kuiper|20.08.21|12:12

Ron, inderdaad valt er over de objectiviteit en consistentie van examineren best wat te zeggen. Maar dan wordt het weer “mensen werk” en ik denk dat we daar nooit echt uit gaan komen. Maar de verschillen zijn soms best groot en ook niet altijd uit te leggen aan en kandidaat.

A.b|20.08.21|15:02

Kwaliteit van het CBR is nergens te lezen, wel van rijscholen media staat helemaal vol met slecht nieuws over rijscholen slagingspercentages etc.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.