Les Elektrisch organiseert informatie- en testdag voor rijscholen

Speciaal voor rijscholen die geïnteresseerd zijn in het lesgeven in een elektrische auto, organiseert het programma Les Elektrisch op zaterdag 2 oktober een zogeheten roadshow in Arnhem. Dit programma is gestart vanuit de provincie Gelderland om elektrisch rijden te stimuleren onder rijschoolhouders. Ook onderdeel van het programma is een calculator om inzicht te krijgen in de kosten van lesgeven met een EV.

Tijdens de roadshow zal Les Elektrisch rijscholen kennis, inzichten, ervaringen en antwoorden geven op de vragen die leven rond het geven van rijlessen in elektrische lesauto’s. Deze dag wordt georganiseerd omdat elektrisch rijden een opmars maakt, maar lang niet alle informatie even gemakkelijk te verkrijgen is of aansluit bij ieders situatie.

Programmering

Tijdens de roadshow wordt via presentaties aandacht besteed aan onder meer de huidige stand van zaken, de toekomst van elektrisch rijden en de laadinfrastructuur. Rijschoolhouders kunnen ervaren hoe elektrisch rijden past in hun situatie en waar je allemaal op moet letten. Daarnaast wordt er verteld over relevante ontwikkelingen, ook buiten het vak, die invloed hebben op de branche. “De overstap heeft niet alleen met financiële zaken te maken, we staan midden in de maatschappij en die heeft invloed op elke rijschool”, vertelt Flip Oude Weernink, organisator van het programma.

Paneldiscussie en testen

Daarnaast vindt er een paneldiscussie plaats over de kosten van elektrisch lessen en over de ervaring met elektrische lesauto’s. Werkt het eigenlijk wel in de praktijk en wat vinden leerlingen ervan?

Er is gedurende de hele dag de mogelijkheid om verschillende, met dubbele bediening uitgeruste elektrische lesauto’s te testen. Ook zullen er dealers aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de kosten en opties van de elektrische (les)auto’s.

Les Elektrisch is een initiatief van de provincie Gelderland en het Gelders Energieakkoord. Het vindt plaats op het terrein van ElaadNL, hét kennis- en innovatiecentrum voor elektrische mobiliteit en laadinfrastructuur. Meld je vooraf aan via de website van Les Elektrisch.

Kostencalculator

Om inzicht te geven in de kosten heeft Les Elektrisch tevens de online ‘TCO Calculator Les Elektrisch’ gelanceerd. Daarmee kunnen rijschoolhouders realistisch inzicht krijgen in de daadwerkelijke kosten van een elektrische lesauto over de gehele gebruiksduur.

Bekijk hier het interview met Flip Oude Weernink tijdens de uitzending van RijschoolProTV.

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Les Elektrisch organiseert informatie- en testdag voor rijscholen | RijschoolPro

Les Elektrisch organiseert informatie- en testdag voor rijscholen

Speciaal voor rijscholen die geïnteresseerd zijn in het lesgeven in een elektrische auto, organiseert het programma Les Elektrisch op zaterdag 2 oktober een zogeheten roadshow in Arnhem. Dit programma is gestart vanuit de provincie Gelderland om elektrisch rijden te stimuleren onder rijschoolhouders. Ook onderdeel van het programma is een calculator om inzicht te krijgen in de kosten van lesgeven met een EV.

Tijdens de roadshow zal Les Elektrisch rijscholen kennis, inzichten, ervaringen en antwoorden geven op de vragen die leven rond het geven van rijlessen in elektrische lesauto’s. Deze dag wordt georganiseerd omdat elektrisch rijden een opmars maakt, maar lang niet alle informatie even gemakkelijk te verkrijgen is of aansluit bij ieders situatie.

Programmering

Tijdens de roadshow wordt via presentaties aandacht besteed aan onder meer de huidige stand van zaken, de toekomst van elektrisch rijden en de laadinfrastructuur. Rijschoolhouders kunnen ervaren hoe elektrisch rijden past in hun situatie en waar je allemaal op moet letten. Daarnaast wordt er verteld over relevante ontwikkelingen, ook buiten het vak, die invloed hebben op de branche. “De overstap heeft niet alleen met financiële zaken te maken, we staan midden in de maatschappij en die heeft invloed op elke rijschool”, vertelt Flip Oude Weernink, organisator van het programma.

Paneldiscussie en testen

Daarnaast vindt er een paneldiscussie plaats over de kosten van elektrisch lessen en over de ervaring met elektrische lesauto’s. Werkt het eigenlijk wel in de praktijk en wat vinden leerlingen ervan?

Er is gedurende de hele dag de mogelijkheid om verschillende, met dubbele bediening uitgeruste elektrische lesauto’s te testen. Ook zullen er dealers aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de kosten en opties van de elektrische (les)auto’s.

Les Elektrisch is een initiatief van de provincie Gelderland en het Gelders Energieakkoord. Het vindt plaats op het terrein van ElaadNL, hét kennis- en innovatiecentrum voor elektrische mobiliteit en laadinfrastructuur. Meld je vooraf aan via de website van Les Elektrisch.

Kostencalculator

Om inzicht te geven in de kosten heeft Les Elektrisch tevens de online ‘TCO Calculator Les Elektrisch’ gelanceerd. Daarmee kunnen rijschoolhouders realistisch inzicht krijgen in de daadwerkelijke kosten van een elektrische lesauto over de gehele gebruiksduur.

Bekijk hier het interview met Flip Oude Weernink tijdens de uitzending van RijschoolProTV.

Lees ook:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.