Voorlopig niet meerijden tijdens praktijkexamen wegens veiligheid examinatoren

regen, mist, ruitenwisser, rijden, auto, slecht weer, foto van Unsplash

Tot minstens 1 november mag de rijinstructeur niet meerijden tijdens het praktijkexamen voor rijbewijs B. Hiervoor wacht het examencentrum op verdere versoepelingen door het kabinet. Ook bij de eindgesprekken binnen – bij slecht weer – mag de instructeur nog niet fysiek aanwezig zijn. “We willen extra voorzichtig zijn, de vaccinatiegraad onder jongeren is nog niet zo hoog”, verklaart CBR aan RijschoolPro.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

6 reacties op “Voorlopig niet meerijden tijdens praktijkexamen wegens veiligheid examinatoren”

Mart Kuiper|01.10.21|21:55

En een instructeur in opleiding in de stage fase mag niet meerijden, een examinator wel. Nu moet je als CBR wel met een heel sterk verhaal komen om dat uit te leggen. Oja….helemaal vergeten, corona natuurlijk…nee oke, dat verklaart alles. Poppenkast.

Mahender Gainda|02.10.21|00:07

Cbr doet maar wat ze willen en sollen met de opleiders.
Ze durven niet met rijinstructeurs op de achterbank zijn als de pest voor kritiek.

Bas Kroeze|03.10.21|22:54

Heb de laatste tijd veel reacties uit de rijschool wereld gelezen op jullie informatieve site over allerlei zaken aangaande ons CBR en er zitten hele goede en ook minder goede bij maar zeker is dat heel veel collega’s met veel zaken zitten……maar een reactie van het CBR hoeven we niet te verwachten op al die zaken volgens mij zijn ze daar of blind voor al deze reacties of worden we totaal genegeerd ??

Richard Hooijveld|07.10.21|12:23

“De vaccinatiegraad onder jongeren is nog niet zo hoog.” Maar daar gaan ze wel mee in een auto en om tafel, maar een instructeur die wel gevaccineerd is een ook al gewoon bij diezelfde leerling in de auto heeft gezeten mag niet mee met een gewoon examen of aan tafel. Maar al wel met een TTT, faalangst examen en een RIS- examen. Hoe krom kun je het bedenken?! Dit heeft niks meer met veiligheid te maken.

Jan van Steenbergen|07.10.21|13:10

Meerijden met TTT en Faalangstexamen en RIS mag wel maar tijdens het examen niet. Wie het weet mag het zeggen.

Het lijkt angst voor kritiek tijdens of na het examen.

Voorheen propegandeerde het CBR het meerijden tijdens het examen. Je kon dan als instructeur met eigen ogen zien wat je leerling deed tijdens het examen.
Vanwaar nu die ommezwaai? Of is het CBR er tijdens deze corona periode achter gekomen dat het wel lekker rustig is zonder instructeur die na afloop commentaar gaf? Lijkt er op.

Boy Drongelen|07.10.21|13:16

Het blijft een waardeloze instelling, ben blij dat ik gestopt ben in 2019. De werk verhouding tussen de rijschoolhouder of rijinstructeur is gewoon waardeloos. Als er iets fout gaat ligt het volgens het CBR altijd aan de rijschoolhouder. En nu dit gezeik weer wordt er zo moe van.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voorlopig niet meerijden tijdens praktijkexamen wegens veiligheid examinatoren | RijschoolPro

Voorlopig niet meerijden tijdens praktijkexamen wegens veiligheid examinatoren

regen, mist, ruitenwisser, rijden, auto, slecht weer, foto van Unsplash

Tot minstens 1 november mag de rijinstructeur niet meerijden tijdens het praktijkexamen voor rijbewijs B. Hiervoor wacht het examencentrum op verdere versoepelingen door het kabinet. Ook bij de eindgesprekken binnen – bij slecht weer – mag de instructeur nog niet fysiek aanwezig zijn. “We willen extra voorzichtig zijn, de vaccinatiegraad onder jongeren is nog niet zo hoog”, verklaart CBR aan RijschoolPro.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

6 reacties op “Voorlopig niet meerijden tijdens praktijkexamen wegens veiligheid examinatoren”

Mart Kuiper|01.10.21|21:55

En een instructeur in opleiding in de stage fase mag niet meerijden, een examinator wel. Nu moet je als CBR wel met een heel sterk verhaal komen om dat uit te leggen. Oja….helemaal vergeten, corona natuurlijk…nee oke, dat verklaart alles. Poppenkast.

Mahender Gainda|02.10.21|00:07

Cbr doet maar wat ze willen en sollen met de opleiders.
Ze durven niet met rijinstructeurs op de achterbank zijn als de pest voor kritiek.

Bas Kroeze|03.10.21|22:54

Heb de laatste tijd veel reacties uit de rijschool wereld gelezen op jullie informatieve site over allerlei zaken aangaande ons CBR en er zitten hele goede en ook minder goede bij maar zeker is dat heel veel collega’s met veel zaken zitten……maar een reactie van het CBR hoeven we niet te verwachten op al die zaken volgens mij zijn ze daar of blind voor al deze reacties of worden we totaal genegeerd ??

Richard Hooijveld|07.10.21|12:23

“De vaccinatiegraad onder jongeren is nog niet zo hoog.” Maar daar gaan ze wel mee in een auto en om tafel, maar een instructeur die wel gevaccineerd is een ook al gewoon bij diezelfde leerling in de auto heeft gezeten mag niet mee met een gewoon examen of aan tafel. Maar al wel met een TTT, faalangst examen en een RIS- examen. Hoe krom kun je het bedenken?! Dit heeft niks meer met veiligheid te maken.

Jan van Steenbergen|07.10.21|13:10

Meerijden met TTT en Faalangstexamen en RIS mag wel maar tijdens het examen niet. Wie het weet mag het zeggen.

Het lijkt angst voor kritiek tijdens of na het examen.

Voorheen propegandeerde het CBR het meerijden tijdens het examen. Je kon dan als instructeur met eigen ogen zien wat je leerling deed tijdens het examen.
Vanwaar nu die ommezwaai? Of is het CBR er tijdens deze corona periode achter gekomen dat het wel lekker rustig is zonder instructeur die na afloop commentaar gaf? Lijkt er op.

Boy Drongelen|07.10.21|13:16

Het blijft een waardeloze instelling, ben blij dat ik gestopt ben in 2019. De werk verhouding tussen de rijschoolhouder of rijinstructeur is gewoon waardeloos. Als er iets fout gaat ligt het volgens het CBR altijd aan de rijschoolhouder. En nu dit gezeik weer wordt er zo moe van.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.