CBR treft extra maatregelen voor meerijden en mondkapjes

CBR, praktijk, corona, foto van Promedia

Het CBR voegt extra veiligheidseisen toe aan de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf maandag 20 december worden er geen uitzonderingen gemaakt voor het niet kunnen gebruiken van een mondkapje. Daarnaast gaat CBR tijdens het examen met niet meer dan twee mensen op pad. Er kan dus niet meer worden meegereden met motorexamens en het CBR kan geen WRM-stages en RIS-begeleiding doen.

Het CBR laat weten geen uitzonderingen meer te maken voor het niet kunnen gebruiken van mondkapjes. Als dit nodig is, stellen ze het examen uit. Geen mondkapje is géén examen. Dat geldt bij het niet dragen van het mondkapje tijdens de rijles of bij de aankomst op het examencentrum. Als theorie-kandidaten samen in een busje komen en een van hen draagt geen mondkapje, dan kan de hele bus geen examen doen.

Deelnemers van cursussen mogen wel het mondkapje afdoen als ze gaan zitten.

Maximaal twee mensen

Het CBR meldt met niet meer dan twee mensen op pad te gaan. Dat betekent dat opleiders niet meer mee mogen met de examens AVD, AVB en AM2. Ook wordt het examen directiechauffeur niet afgenomen en kunnen er geen WRM-stages en RIS-begeleiding worden gedaan.

Uitstellen bij klachten

Nog steeds is het mogelijk voor kandidaten om examens, toetsen en rijtesten te verzetten bij corona gerelateerde klachten. Als een CBR-medewerker het vermoeden heeft dat een klant mogelijk coronaklachten heeft dan kan hij of zij het examen, de toets of de rijtest uitstellen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “CBR treft extra maatregelen voor meerijden en mondkapjes”

Luc Sluimer|20.12.21|21:40

Het CBR treft maatregelen. Jammer dat het CBR zich nooit aan het protocol houdt dat met rijschoolwereld is opgesteld.

Luc Sluimer|20.12.21|21:56

Gaat het CBR zich dan ook aan de al bestaande regels houden? CBR medewerkers doen binnen even mondkapje onder de kin om met elkaar te praten. Ontsmettingsmiddel staat achter mondkapjes. Ik mag eigen mondkapje niet op maar moet er een uit doosje nemen waar iedereen voor mij met vuile handen heeft gezeten. Examinator geeft kandidaat mondkapje aan met blote handen.
Waar hebben die handen in gezeten?
Examinator reinigt rechterzijde examenauto, als geboden in protocol,nooit.

Mart Kuiper|21.12.21|16:09

Precies, ook al aangekaart bij de examenmanager, echter de heren en dames hebben er s….aan. Totdat ze een instructeur een oor aan kunnen naaien die onderweg is gespot zonder masker om even wat te drinken tijdens het lesgeven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.