Groot verzuim onder examinatoren, ruim 300 examens geannuleerd

Honderden examens zijn maandag uitgesteld wegens examinatoren die afwezig waren. Volgens een woordvoerder van het CBR is de reden hiervan coronagerelateerd; wegens klachten of een huisgenoot die besmet is. De afwezigheid lijkt nauw in verbinding te staan met de nieuwe lockdownmaatregelen. Examens bij het CBR zijn als essentiële dienstverlening bestempeld en kunnen dus gewoon doorgaan.

Maandagmorgen kwamen vroeg de eerste berichten binnen: leerlingen stonden te wachten voor het CBR, maar er waren te weinig examinatoren. Het examen kon niet doorgaan en wordt verplaatst. Er gaan ondertussen op social media veel soortgelijke berichten de ronde over uitgestelde examens. Enkelen werden wel op tijd afgebeld, maar dat lukte lang niet bij iedereen. Ook de afmeldingen gaan anders per examenlocatie. Verschillende rijscholen hebben het bericht gehad dat examinatoren niet zijn komen opdagen, omdat ze het niet eens zijn met de maatregelen en het eng vinden om te komen werken.

Het CBR heeft maandag overleg gehad met de Bovag, maar heeft niet zozeer gerept over de reden van afwezigheid. Voorzitter Arno Smits zegt dat ook bij zijn rijschool een aantal instructeurs ervoor kozen liever niet te werken: “We nemen nu allemaal een stukje risico, sommigen zijn wat kwetsbaarder dan anderen. Het blijft een persoonlijke kwestie of iemand het prettig vindt om te werken of niet.”

‘Hogere uitval dan normaal’

RijschoolPro vroeg het CBR naar een verklaring van de hoge uitval van examens. “Het is duidelijk dat ook wij, net als de rest van Nederland, te maken hebben met corona. Wij nemen alle voorzorgsmaatregelen voor de veiligheid van onze klanten, partners en collega’s. Dat betekent dat ook wij bij klachten thuisblijven. Of als een huisgenoot besmet is geraakt met corona. Daarom hebben wij helaas te maken met een hogere uitval dan normaal. Vandaag gaan 300 examens niet door. Dat vinden we heel vervelend voor deze kandidaten, zeker voor degenen die we vanochtend helaas niet op tijd hebben kunnen bereiken. We helpen natuurlijk met het vinden van een nieuw examenmoment op korte termijn”, aldus woordvoerder Nathalie Dingeldein.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

2 reacties op “Groot verzuim onder examinatoren, ruim 300 examens geannuleerd”

Mart Kuiper|21.12.21|16:10

Valt tegen he….hopen op een hele lange doorbetaalde Kerstvakantie en dan toch gewoon maandag weer aan het werk moeten. DAAR zijn ze ziek van.

Bas Kroeze|31.12.21|23:40

En dan nog even dit……sta op dinsdagochtend om 8 uur te wachten met een nerveuse leerling om het rijexamen te mogen doen, komt de examinator doodleuk even vertellen ” sorry maar je examen gaat niet door ik vind het risico te groot” omdat er iets met zijn gezondheid is waar het CBR allang van op de hoogte is ?????????????
Het CBR heeft dan niet het fatsoen om de leerling en rijschool waarvan ze over alle contactgegevens beschikken even te waarschuwen een dag of zo van tevoren ???? Schandalig dit !!!!!!
Waarom wordt er überhaupt een examinator ingepland waarvan men weet dat hij geen examens wil afnemen vanwege corona

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.