Nieuwjaarscolumn VRB: ‘Neus omhoog, schouders eronder en doorpakken’

Jos van Zuylen van de VRB gaat vol vertrouwen 2022 in en wil zich dan ook vooral richten op positiviteit. “Ik ben ervan overtuigd dat je samen meer kunt bereiken dan alleen.” In deze nieuwjaarscolumn spoort de voorzitter rijscholen aan om zich aan te sluiten bij een branchevereniging.

“2021, een roerig jaar ligt alweer achter ons en 2022 is net van start gegaan, tijd om vooruit te kijken en nieuwe plannen te smeden.

Ongetwijfeld zal Corona nog invloed hebben op onze bedrijfsvoering, maar daar kunnen we twee dingen mee doen: of we blijven hangen in de negatieve sfeer of we proberen het er het beste van te maken. Neus omhoog zou ik zeggen, schouders eronder en doorpakken. De meeste rijscholen zitten met overvolle agenda’s en lange wachttijden, hiermee hebben we al een flinke uitdaging en wordt er veel van ons ondernemerschap gevraagd.

2022 zal ook het jaar zijn dat er wederom veranderingen komen in onze branche, denk daarbij aan het rapport Roemer, de koepel met daarin de kamer van brancheorganisaties, de opkomst van elektrische voertuigen en van ADAS.

Sluit je aan

Wil jij daar een stem in hebben en ben je nog niet aangesloten bij een branchepartij? Dan is dit wellicht het moment om dat te doen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je samen veel meer kunt bereiken dan alleen.

Als VRB behartigen wij de belangen van onze leden en zijn een vaste gesprekspartner in overleggen met o.a. het CBR, IBKI en het ministerie. Ik ben er trots op dat de VRB als een serieuze gesprekspartner met kennis van zaken bij deze partijen bekend staat. Hierdoor behalen we dan ook vaak successen waarmee we als branche gebaat zijn.

Verder geeft het lidmaatschap van de VRB meer voordelen, zoals een juridische ondersteuning van DAS mocht dat aan de orde zijn, de nieuwsbrieven met daarin alle recente ontwikkelingen in de branche waardoor men altijd op de hoogte is, kortingen bij vele van onze samenwerkingspartners en ga zo maar door.

Op naar een positief 2022

Ik heb zin in 2022 en niet alles zal over rozen zal gaan, maar dat is niet erg. Ik weet namelijk dat ik kan vertrouwen op mijn medebestuursleden die allemaal in hun vrije tijd, naast werken in onze branche, hun taak als bestuurslid uitermate serieus nemen en met veel plezier klaar staan voor onze leden.

Onze branche komt vaak negatief in het nieuws. Dat betreur ik ten zeerste, omdat het grote merendeel zijn of haar werk met passie en liefde voor het werk uitvoert. Ik wil me dan ook richten op het positieve en niet op het negatieve. Laten we dit met z’n allen doen, dan wordt het volgens mij een stuk leuker.

Ik wens eenieder een goed, verkeersveilig maar vooral gezond 2022 toe.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: De redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.