Tweede leerling toegestaan bij ophalen en wegbrengen

Voor het wegbrengen en ophalen van de leerling is sinds 15 januari een regeling versoepeld. Er mogen dan twee leerlingen in de auto zitten. Tijdens de rest van de rijles mogen er niet meer dan twee personen in het lesvoertuig zitten, dus alleen de instructeur en de leerling. Dat meldt de Rijksoverheid.

Ook voor de rijschoolbranche is er sinds de persconferentie van 14 januari een versoepeling van kracht gegaan. Een leerling mag weer tijdens de les een andere leerling ophalen en wegbrengen. Hierdoor verliezen rijinstructeurs geen tijd tussen twee leerlingen in en kunnen meer leerlingen lessen op een dag.

Huidige maatregelen

Tijdens de rest van de les en de examens mogen er maximaal twee personen in de auto, vrachtwagen of bus zitten. Het dragen van een mondkapje is nog steeds verplicht. Het CBR meldt dat als een examinator ziet dat er geen mondkapje wordt gedragen of instructeur of leerling deze onjuist draagt, het examen niet doorgaat. Zorg ook dat je vijftien minuten van tevoren aanwezig bent om de auto te luchten. Als dat niet goed gebeurt, kan de examinator tevens besluiten het examen niet door te laten gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tweede leerling toegestaan bij ophalen en wegbrengen | RijschoolPro

Tweede leerling toegestaan bij ophalen en wegbrengen

Voor het wegbrengen en ophalen van de leerling is sinds 15 januari een regeling versoepeld. Er mogen dan twee leerlingen in de auto zitten. Tijdens de rest van de rijles mogen er niet meer dan twee personen in het lesvoertuig zitten, dus alleen de instructeur en de leerling. Dat meldt de Rijksoverheid.

Ook voor de rijschoolbranche is er sinds de persconferentie van 14 januari een versoepeling van kracht gegaan. Een leerling mag weer tijdens de les een andere leerling ophalen en wegbrengen. Hierdoor verliezen rijinstructeurs geen tijd tussen twee leerlingen in en kunnen meer leerlingen lessen op een dag.

Huidige maatregelen

Tijdens de rest van de les en de examens mogen er maximaal twee personen in de auto, vrachtwagen of bus zitten. Het dragen van een mondkapje is nog steeds verplicht. Het CBR meldt dat als een examinator ziet dat er geen mondkapje wordt gedragen of instructeur of leerling deze onjuist draagt, het examen niet doorgaat. Zorg ook dat je vijftien minuten van tevoren aanwezig bent om de auto te luchten. Als dat niet goed gebeurt, kan de examinator tevens besluiten het examen niet door te laten gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.