Foto: Appolinary Kalashnikova (Unsplash)
poll van het moment

Focussen op duurzaamheid?

Het begrip duurzaamheid vindt steeds meer draagvlak binnen alle facetten van de maatschappij, zo ook binnen de rijschoolbranche. Maar in hoeverre leg jij de focus op verduurzaming binnen jouw rijschool? 
De poll van deze week luidt: Duurzaamheid en duurzaam rijden zijn voor mij en mijn rijschool heel belangrijk. Wat vind jij?

Elektrisch rijden

Op dit moment ligt het percentage afgenomen praktijkexamens met code 78 rond de 5,2 procent. Dit houdt in dat circa 1 op de 20 kandidaten een rijbewijs ontvangt dat enkel voor automatisch geschakelde auto’s geldt. Hoewel een rijexamen in een schakelauto dus nog steeds dominant is, stijgt het aantal rijscholen dat lesgeeft in elektrische auto’s de laatste jaren gestaag. Waar dit percentage in 2015 nog rond de 2 procent lag, is dat inmiddels gestegen naar 5,2 procent.

Bio-CNG

Naast elektrische auto’s zijn er ook andere alternatieven die minder belastend zijn voor het milieu dan een benzine- of dieselauto. Eén daarvan is rijden op de brandstof ‘Bio-CNG’ (groengas), waarmee je vrijwel geen CO2, stikstof, fijnstof en NOx uitstoot. Dit gas heeft als bron bijvoorbeeld rioolwaterzuivering, afvalverwerking en/of GFT.

Wat vind jij?

Vind jij investeren in duurzaamheid het meest belangrijk of hebben andere zaken prioriteit binnen jouw rijschool? Laat het ons weten in de poll van deze week.

Duurzaamheid en duurzaam rijden zijn voor mij en mijn rijschool heel belangrijk

Bij RijschoolPro zijn wij altijd benieuwd naar de meningen van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Neem contact op met onze redactie.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.