Leren schakelen tussen rijden en opleiden met docent Hein Schenkelaar

Leren schakelen tussen rijden en opleiden met docent Hein Schenkelaar

Docent Hein Schenkelaar voor de klas Foto: Jongepier

Hein Schenkelaar begeleidt al sinds 1988 rijinstructeurs in opleiding tot volwaardig en zelfstandig rijinstructeur. Met veel enthousiasme en passie staat hij voor de klas en beweegt hij zich moeiteloos tussen alle nieuwe ontwikkelingen binnen de branche. Naast allerhande verdiepende cursussen, leert hij zijn cursisten ook de enige echte kneepjes van het vak in de opleiding tot ‘Rijinstructeur B’ bij Jongepier.

“Ik heb vanaf 1988 natuurlijk enorme ontwikkelingen meegemaakt. Van het frontale klassikale opleiden naar het moderne opleiden van nu. Ondersteund met computer, deels thuis lessen volgen, thuis opdrachten maken, et cetera. We hebben voor de opleiding tot rijinstructeur B een prachtige digitale omgeving waar onder andere uitleg, video’s en opdrachten op terug te vinden zijn,” vertelt Hein. “Maar de grootste winst die uit het deels online opleiden te halen valt, is dat iedereen zijn eigen tempo kan aanhouden. Er zijn mensen die dingen snel oppakken en mensen die daar wat langer de tijd voor nodig hebben. De digitale omgeving staat vol met uitleg en video’s, wat het voor cursisten die meer tijd nodig hebben mogelijk maakt om bijvoorbeeld video’s meerdere keren te bekijken of rustig de tijd te nemen om teksten te lezen. Je hebt door middel van zulke video’s je docent als het ware in je broekzak.

Daarnaast moesten cursisten vroeger een half jaar lang iedere zaterdag een hele dag naar school komen, maar door het lespakket bij Jongepier is dat niet meer nodig. Het zijn nu 12 à 13 theoriedagen van 10.30 tot 15.00 uur en de rest kunnen zij thuis zelf doen. Naast deze theoriedagen krijgen cursisten tevens 7 praktijklessen.”

Passie voor het vak

“Er is als docent binnen de rijschoolbranche niets leuker dan iemand van weinig naar veel te brengen. Het geeft mij na al die jaren dan ook nog steeds een leuke impuls als een cursist zegt: “Ik heb er zelf al veel aan gedaan, maar nu jij het uitlegt, snap ik het nog beter”. Daar heb ik meer aan dan wanneer iemand zegt: ik ben een vogeltje die mijn mond open doet, gooi mij maar vol met informatie.

Ik word er enthousiast van om iemand te zien groeien in zijn vak, om te zien wat ze in een bepaald tijdsbestek kunnen bereiken en presteren. Ik heb mij dan ook voorgenomen om te stoppen, als ik voel dat ik geen energie meer krijg van mijn werk. Dan is het tijd voor iets anders.”

Lesgeven bij Jongepier

“Wat Jongepier naar mijn mening voornamelijk onderscheid van andere organisaties is dat wij al draaien vanaf 1981 en dus al veertig jaar op professionele wijze puur en alleen de focus op opleiden leggen. Het is voor ons geen bijproduct, het is core business: wij zijn alleen bezig met het opleiden van rijinstructeurs.

Daarnaast heb ik bij Jongepier veel enthousiaste collega’s en dat draagt bij aan het enthousiasme van leerlingen. Het draait om wederkerigheid: als ik er geen zin in heb, heeft een leerling dat ook niet en vice versa. Het is voor beide een investering en wat ik erin steek, hoop ik terug te krijgen.

Wanneer leerlingen stage gaan lopen bij rijscholen en aangeven dat zij hun lessen volgen bij Jongepier, dan gaat de deur in ieder geval een stuk verder open. Rijschoolhouders weten dan ook: die heeft een goed voortraject gehad.

Natuurlijk zijn wij een commercieel bedrijf en natuurlijk moet er geld verdiend, maar bij Jongepier blijft de leerling voorop staan en wordt het geld geïnvesteerd in lesmaterialen, ontwikkelingen, docenten, medewerkers en leslocaties.
Ik hoop alleen niet dat dat ons uniek maakt, want écht goede bedrijven doen dat hopelijk allemaal op die manier.”

Opleiding tot Rijinstructeur B

Jongepier biedt aankomend cursisten de mogelijkheid om te testen welke opleiding het beste bij hen past en welke capaciteiten en vaardigheden zij al eventueel in huis hebben om aan het vak van rijinstructeur te beginnen.
Cursisten kunnen daarnaast ook gebruik maken van het STAP-budget om zo op de kosten van de opleidingen te besparen.

Misschien ook interessant:

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Leren schakelen tussen rijden en opleiden met docent Hein Schenkelaar”

Mart Kuiper|05.08.22|13:36

Prachtige vent, veel van geleerd 25 jaar geleden bij de instructeurs opleiding in Nieuwegein.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leren schakelen tussen rijden en opleiden met docent Hein Schenkelaar | RijschoolPro
Leren schakelen tussen rijden en opleiden met docent Hein Schenkelaar

Leren schakelen tussen rijden en opleiden met docent Hein Schenkelaar

Docent Hein Schenkelaar voor de klas Foto: Jongepier

Hein Schenkelaar begeleidt al sinds 1988 rijinstructeurs in opleiding tot volwaardig en zelfstandig rijinstructeur. Met veel enthousiasme en passie staat hij voor de klas en beweegt hij zich moeiteloos tussen alle nieuwe ontwikkelingen binnen de branche. Naast allerhande verdiepende cursussen, leert hij zijn cursisten ook de enige echte kneepjes van het vak in de opleiding tot ‘Rijinstructeur B’ bij Jongepier.

“Ik heb vanaf 1988 natuurlijk enorme ontwikkelingen meegemaakt. Van het frontale klassikale opleiden naar het moderne opleiden van nu. Ondersteund met computer, deels thuis lessen volgen, thuis opdrachten maken, et cetera. We hebben voor de opleiding tot rijinstructeur B een prachtige digitale omgeving waar onder andere uitleg, video’s en opdrachten op terug te vinden zijn,” vertelt Hein. “Maar de grootste winst die uit het deels online opleiden te halen valt, is dat iedereen zijn eigen tempo kan aanhouden. Er zijn mensen die dingen snel oppakken en mensen die daar wat langer de tijd voor nodig hebben. De digitale omgeving staat vol met uitleg en video’s, wat het voor cursisten die meer tijd nodig hebben mogelijk maakt om bijvoorbeeld video’s meerdere keren te bekijken of rustig de tijd te nemen om teksten te lezen. Je hebt door middel van zulke video’s je docent als het ware in je broekzak.

Daarnaast moesten cursisten vroeger een half jaar lang iedere zaterdag een hele dag naar school komen, maar door het lespakket bij Jongepier is dat niet meer nodig. Het zijn nu 12 à 13 theoriedagen van 10.30 tot 15.00 uur en de rest kunnen zij thuis zelf doen. Naast deze theoriedagen krijgen cursisten tevens 7 praktijklessen.”

Passie voor het vak

“Er is als docent binnen de rijschoolbranche niets leuker dan iemand van weinig naar veel te brengen. Het geeft mij na al die jaren dan ook nog steeds een leuke impuls als een cursist zegt: “Ik heb er zelf al veel aan gedaan, maar nu jij het uitlegt, snap ik het nog beter”. Daar heb ik meer aan dan wanneer iemand zegt: ik ben een vogeltje die mijn mond open doet, gooi mij maar vol met informatie.

Ik word er enthousiast van om iemand te zien groeien in zijn vak, om te zien wat ze in een bepaald tijdsbestek kunnen bereiken en presteren. Ik heb mij dan ook voorgenomen om te stoppen, als ik voel dat ik geen energie meer krijg van mijn werk. Dan is het tijd voor iets anders.”

Lesgeven bij Jongepier

“Wat Jongepier naar mijn mening voornamelijk onderscheid van andere organisaties is dat wij al draaien vanaf 1981 en dus al veertig jaar op professionele wijze puur en alleen de focus op opleiden leggen. Het is voor ons geen bijproduct, het is core business: wij zijn alleen bezig met het opleiden van rijinstructeurs.

Daarnaast heb ik bij Jongepier veel enthousiaste collega’s en dat draagt bij aan het enthousiasme van leerlingen. Het draait om wederkerigheid: als ik er geen zin in heb, heeft een leerling dat ook niet en vice versa. Het is voor beide een investering en wat ik erin steek, hoop ik terug te krijgen.

Wanneer leerlingen stage gaan lopen bij rijscholen en aangeven dat zij hun lessen volgen bij Jongepier, dan gaat de deur in ieder geval een stuk verder open. Rijschoolhouders weten dan ook: die heeft een goed voortraject gehad.

Natuurlijk zijn wij een commercieel bedrijf en natuurlijk moet er geld verdiend, maar bij Jongepier blijft de leerling voorop staan en wordt het geld geïnvesteerd in lesmaterialen, ontwikkelingen, docenten, medewerkers en leslocaties.
Ik hoop alleen niet dat dat ons uniek maakt, want écht goede bedrijven doen dat hopelijk allemaal op die manier.”

Opleiding tot Rijinstructeur B

Jongepier biedt aankomend cursisten de mogelijkheid om te testen welke opleiding het beste bij hen past en welke capaciteiten en vaardigheden zij al eventueel in huis hebben om aan het vak van rijinstructeur te beginnen.
Cursisten kunnen daarnaast ook gebruik maken van het STAP-budget om zo op de kosten van de opleidingen te besparen.

Misschien ook interessant:

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Leren schakelen tussen rijden en opleiden met docent Hein Schenkelaar”

Mart Kuiper|05.08.22|13:36

Prachtige vent, veel van geleerd 25 jaar geleden bij de instructeurs opleiding in Nieuwegein.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.