Nieuwe generatie automobilisten bereiden zich voor op de elektrische toekomst

Nieuwe generatie automobilisten bereidt zich voor op de elektrische toekomst

Ford Mustang Mach-E Foto: Ford

Veel leerlingen die nu voor het eerst achter het stuur plaatsnemen, zullen in de toekomst in elektrische auto’s gaan rijden. Een elektrische lesauto is dan ook de toekomst en de Ford Mustang Mach-E is een goed voorbeeld van zo’n elektrische auto die zeer geschikt is voor rijscholen.

“Met de Mustang Mach-E als lesauto is het mogelijk om je rijbewijs in minder lessen te behalen, omdat er veel systemen aan boord zijn die het autorijden eenvoudiger maken. Door middel van deze systemen kan de leerling zich beter richten op de weg en ontwikkelt hij of zij eerder een bewustzijn van de wegomstandigheden en het verkeer. Tijdens het rijexamen mag een leerling ook gebruikmaken van de bestuurdersassistentie aan boord, bijvoorbeeld bij de hellingproef”, vertelt Frank Massop, eigenaar van Verkeersschool Frank Massop uit Winterswijk.

Daarnaast biedt deze auto nog een belangrijk voordeel: de instructeur kan de instellingen gemakkelijk aanpassen aan de wensen en behoeften van de leerling. Bijvoorbeeld wat betreft hoe responsief de auto moet zijn bij het acceleren en remmen.

Voorbereiden op de toekomst

Het gebruikmaken van elektrische auto’s door rijscholen verandert deels ook de manier waarop er les wordt gegeven door instructeurs. Zo moeten zij hun leerlingen nu bijvoorbeeld belangrijke efficiëntietechnieken aanleren waarmee zij de afstand die de elektrische auto op één acculading rijdt, kunnen vergroten.

Het inspelen op een toekomst waarin de vraag naar rijles in elektrische auto’s steeds meer zal toenemen in combinatie met de lagere bedrijfskosten voor een rijschoolhouder, maakt dat een elektrische lesauto een relevante aanvulling voor rijscholen is.

Misschien ook interessant:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 
Onderwerpen: ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe generatie automobilisten bereidt zich voor op de elektrische toekomst | RijschoolPro
Nieuwe generatie automobilisten bereiden zich voor op de elektrische toekomst

Nieuwe generatie automobilisten bereidt zich voor op de elektrische toekomst

Ford Mustang Mach-E Foto: Ford

Veel leerlingen die nu voor het eerst achter het stuur plaatsnemen, zullen in de toekomst in elektrische auto’s gaan rijden. Een elektrische lesauto is dan ook de toekomst en de Ford Mustang Mach-E is een goed voorbeeld van zo’n elektrische auto die zeer geschikt is voor rijscholen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.