Veilig en duurzaam: rijles in een rijsimulator
partner

Veilig en duurzaam: rijles in een rijsimulator

De rijsimulator bij Rijschool Jan ter Beek Foto: Green Dino

Bij Rijschool Jan ter Beek in Bussum wordt al achttien jaar gewerkt met een rijsimulator voor rijbewijs B. In deze simulator kan onder andere geoefend worden met allerhande verkeerssituaties en krijgen leerlingen de kans om veilig en duurzaam hun eerste meters te maken. 

Maarten-Jan ter Beek, eigenaar van Rijschool Jan ter Beek, zegt na achttien jaar nog steeds erg enthousiast te zijn over de rijsimulator van Green Dino. “Sommige situaties kan je tijdens een standaard rijles niet altijd oefenen, bijvoorbeeld hoe je moet reageren als er een ambulance aankomt of hoe je moet rijden wanneer het hard regent of sneeuwt. Door middel van de simulator kunnen dit soort verkeers- en weersituaties nagebootst en geoefend worden.”

De rijsimulator beschikt daarnaast over een camera die het kijkgedrag van een leerling registreert. Op die manier kunnen leerlingen tijdig en zorgvuldig gecorrigeerd worden. “En als je lesauto’s op een bepaald moment vol zitten, kan je leerlingen toch al laten starten door hen eerst een aantal lessen in de rijsimulator aan te bieden. Dat is ook een erg groot voordeel”, aldus Ter Beek.

In de praktijk

Leerlingen maken in een simulator gegarandeerd de beste start, zonder risico’s, stelt Ter Beek. “Alsof je eerst een teen in het water steekt om te zien hoe koud het is; wen eerst rustig aan de weg. Al je resultaten worden daarnaast bijgehouden en vastgelegd, waardoor je een rijopleiding op maat creëert. En tot slot, uit een onderzoek van de Technische Universiteit van Delft blijkt dat het slagingspercentage 7 procent hoger ligt wanneer je gebruik hebt gemaakt van een rijsimulator”, concludeert hij.

Benieuwd naar de ins and outs van de rijsimulator? Bekijk onderstaand filmpje van Green Dino en Rijschool Jan ter Beek om te kijken hoe het eraan toegaat in de praktijk.

(De tekst gaat verder onder de video)

Simulatoren van Green Dino

Naast de simulator voor rijbewijs B ontwikkelt Green Dino ook simulatoren voor scooters, trucks, bussen en alarmvoertuigen. Dit wordt gedaan om iedereen mogelijkheden te bieden om veiliger gedrag aan te leren in het verkeer.

Misschien ook interessant:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veilig en duurzaam: rijles in een rijsimulator | RijschoolPro
Veilig en duurzaam: rijles in een rijsimulator
partner

Veilig en duurzaam: rijles in een rijsimulator

De rijsimulator bij Rijschool Jan ter Beek Foto: Green Dino

Bij Rijschool Jan ter Beek in Bussum wordt al achttien jaar gewerkt met een rijsimulator voor rijbewijs B. In deze simulator kan onder andere geoefend worden met allerhande verkeerssituaties en krijgen leerlingen de kans om veilig en duurzaam hun eerste meters te maken. 

Maarten-Jan ter Beek, eigenaar van Rijschool Jan ter Beek, zegt na achttien jaar nog steeds erg enthousiast te zijn over de rijsimulator van Green Dino. “Sommige situaties kan je tijdens een standaard rijles niet altijd oefenen, bijvoorbeeld hoe je moet reageren als er een ambulance aankomt of hoe je moet rijden wanneer het hard regent of sneeuwt. Door middel van de simulator kunnen dit soort verkeers- en weersituaties nagebootst en geoefend worden.”

De rijsimulator beschikt daarnaast over een camera die het kijkgedrag van een leerling registreert. Op die manier kunnen leerlingen tijdig en zorgvuldig gecorrigeerd worden. “En als je lesauto’s op een bepaald moment vol zitten, kan je leerlingen toch al laten starten door hen eerst een aantal lessen in de rijsimulator aan te bieden. Dat is ook een erg groot voordeel”, aldus Ter Beek.

In de praktijk

Leerlingen maken in een simulator gegarandeerd de beste start, zonder risico’s, stelt Ter Beek. “Alsof je eerst een teen in het water steekt om te zien hoe koud het is; wen eerst rustig aan de weg. Al je resultaten worden daarnaast bijgehouden en vastgelegd, waardoor je een rijopleiding op maat creëert. En tot slot, uit een onderzoek van de Technische Universiteit van Delft blijkt dat het slagingspercentage 7 procent hoger ligt wanneer je gebruik hebt gemaakt van een rijsimulator”, concludeert hij.

Benieuwd naar de ins and outs van de rijsimulator? Bekijk onderstaand filmpje van Green Dino en Rijschool Jan ter Beek om te kijken hoe het eraan toegaat in de praktijk.

(De tekst gaat verder onder de video)

Simulatoren van Green Dino

Naast de simulator voor rijbewijs B ontwikkelt Green Dino ook simulatoren voor scooters, trucks, bussen en alarmvoertuigen. Dit wordt gedaan om iedereen mogelijkheden te bieden om veiliger gedrag aan te leren in het verkeer.

Misschien ook interessant:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.