WOLF werft: ‘Je bent en blijft je eigen baas’
Partner

WOLF werft: ‘Je bent en blijft je eigen baas’

WOLF in Breda Foto: WOLF

Van Groningen tot aan Vlissingen: WOLF kleurt Nederland al sinds 1969 zwart-geel met instructeurs door heel het land. Ondanks dat het bedrijf door de jaren heen hard is gegroeid, is er volgens HR-manager Thijs Matheeuwsen op dit moment absoluut ruimte en potentie voor meer.

In het kantoor in de Korte Boschstraat in Breda ontmoeten we Thijs, de HR-manager van de van oudsher Zeeuwse WOLF rijbewijsshop. Met enthousiasme vertelt hij over het bedrijf waarin hij inmiddels alweer negentien jaar werkzaam is en waarin hard wordt gezocht naar nieuwe, kwalitatief sterke instructeurs.

“Voor mij persoonlijk is bij WOLF geen dag hetzelfde en dat is precies wat het zo leuk maakt. Ik werk hier natuurlijk niet voor niets al negentien jaar”, zegt hij. “Onze doelgroep is jong en dynamisch en wij spelen daarop in. Zo merk je bijvoorbeeld dat de leerling van nu de telefoon bijna niet meer oppakt. Ze zijn ‘telefoonschuw’ en alles gaat via de app. Daarom hebben wij een app waarin leerlingen hun voortgang kunnen zien, lessen kunnen inplannen en kunnen chatten met hun rijinstructeur. Je moet als bedrijf echt meebewegen in deze dynamische maatschappij en binnen WOLF zijn wij wat dat betreft uniek. Wij investeren echt in de behoefte van de leerlingen en instructeurs van tegenwoordig.”

WOLF werft: ‘Je bent en blijft je eigen baas’
De door WOLF ontwikkelde app

Zelfstandigheid in loondienst

Binnen WOLF wil Thijs de komende tijd de focus leggen op het werven van rijinstructeurs die op dit moment als ZZP’er werkzaam zijn en hen laten zien dat werken in loondienst grote voordelen heeft. En hoewel vrijheid en zelfstandigheid termen zijn die de ZZP’er hoog in het vaandel heeft staan, geeft Thijs aan dat deze wensen ook in loondienst vervuld kunnen worden.

“Instructeurs werken bij ons heel zelfstandig: vanuit huis, met een smartphone voor de planning en met een vaste contactpersoon op de klantenservice aan wie ze vragen kunnen stellen en met wie ze kunnen overleggen. Daarnaast hoef je je als instructeur in loondienst geen zorgen meer te maken over de administratieve rompslomp. Alles wordt voor de instructeurs geregeld: pensioen, verlof, verzuim, verzekeringen, et cetera. Al die zaken waar je als ZZP’er naast het geven van lessen nog uren mee bezig bent” stelt Thijs. “Natuurlijk zijn er wel bepaalde eisen vanuit ons, zoals twee avonden per week beschikbaar zijn buiten kantoortijden, maar daarbuiten ben je vrij om je eigen rooster in te plannen.”

Zelfstandigheid én teamverband

“Rijinstructeur zijn, blijft een zelfstandig beroep en dat is voor velen ook het leukste van het vak. Je bent en blijft eigen baas, ook in loondienst. Echter heb je binnen WOLF wel altijd iemand op wie je terug kunt vallen, bijvoorbeeld wanneer je een vraag hebt over een leerling. Een instructeur kan dan bij mij terecht, bij hun contactpersoon of bij een praktijkbegeleider. Naast deze laagdrempelige contacten hebben instructeurs uit dezelfde regio ook vaak contact met elkaar via een groepsapp of gaan ze bijvoorbeeld samen lunchen,” vervolgt de HR-manager.

ZZP versus loondienst

Thijs concludeert dat je als ZZP’er een goed verdienmodel hebt, maar dat zekerheid daarin ontbreekt. “Ik weet bijvoorbeeld zeker dat er economisch gezien een slechte tijd aan zit te komen. In vorige soortgelijke periodes hebben wij gemerkt dat mensen dan, nog meer dan normaal, op zoek gaan naar grote rijscholen met duidelijke websites, veel ervaring en goede reviews. Daarnaast denk ik dat er ook een periode aankomt waarin het halen van een rijbewijs geen prioriteit meer heeft of dat er op zal worden bezuinigd. Op zulke momenten ben je in loondienst veilig en dat neemt dan ook meteen de grootste angst van de ZZP’er weg: de vraag of je volgende maand je rekeningen wel kunt betalen.”

Misschien ook interessant:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

WOLF werft: ‘Je bent en blijft je eigen baas’ | RijschoolPro
WOLF werft: ‘Je bent en blijft je eigen baas’
Partner

WOLF werft: ‘Je bent en blijft je eigen baas’

WOLF in Breda Foto: WOLF

Van Groningen tot aan Vlissingen: WOLF kleurt Nederland al sinds 1969 zwart-geel met instructeurs door heel het land. Ondanks dat het bedrijf door de jaren heen hard is gegroeid, is er volgens HR-manager Thijs Matheeuwsen op dit moment absoluut ruimte en potentie voor meer.

In het kantoor in de Korte Boschstraat in Breda ontmoeten we Thijs, de HR-manager van de van oudsher Zeeuwse WOLF rijbewijsshop. Met enthousiasme vertelt hij over het bedrijf waarin hij inmiddels alweer negentien jaar werkzaam is en waarin hard wordt gezocht naar nieuwe, kwalitatief sterke instructeurs.

“Voor mij persoonlijk is bij WOLF geen dag hetzelfde en dat is precies wat het zo leuk maakt. Ik werk hier natuurlijk niet voor niets al negentien jaar”, zegt hij. “Onze doelgroep is jong en dynamisch en wij spelen daarop in. Zo merk je bijvoorbeeld dat de leerling van nu de telefoon bijna niet meer oppakt. Ze zijn ‘telefoonschuw’ en alles gaat via de app. Daarom hebben wij een app waarin leerlingen hun voortgang kunnen zien, lessen kunnen inplannen en kunnen chatten met hun rijinstructeur. Je moet als bedrijf echt meebewegen in deze dynamische maatschappij en binnen WOLF zijn wij wat dat betreft uniek. Wij investeren echt in de behoefte van de leerlingen en instructeurs van tegenwoordig.”

WOLF werft: ‘Je bent en blijft je eigen baas’
De door WOLF ontwikkelde app

Zelfstandigheid in loondienst

Binnen WOLF wil Thijs de komende tijd de focus leggen op het werven van rijinstructeurs die op dit moment als ZZP’er werkzaam zijn en hen laten zien dat werken in loondienst grote voordelen heeft. En hoewel vrijheid en zelfstandigheid termen zijn die de ZZP’er hoog in het vaandel heeft staan, geeft Thijs aan dat deze wensen ook in loondienst vervuld kunnen worden.

“Instructeurs werken bij ons heel zelfstandig: vanuit huis, met een smartphone voor de planning en met een vaste contactpersoon op de klantenservice aan wie ze vragen kunnen stellen en met wie ze kunnen overleggen. Daarnaast hoef je je als instructeur in loondienst geen zorgen meer te maken over de administratieve rompslomp. Alles wordt voor de instructeurs geregeld: pensioen, verlof, verzuim, verzekeringen, et cetera. Al die zaken waar je als ZZP’er naast het geven van lessen nog uren mee bezig bent” stelt Thijs. “Natuurlijk zijn er wel bepaalde eisen vanuit ons, zoals twee avonden per week beschikbaar zijn buiten kantoortijden, maar daarbuiten ben je vrij om je eigen rooster in te plannen.”

Zelfstandigheid én teamverband

“Rijinstructeur zijn, blijft een zelfstandig beroep en dat is voor velen ook het leukste van het vak. Je bent en blijft eigen baas, ook in loondienst. Echter heb je binnen WOLF wel altijd iemand op wie je terug kunt vallen, bijvoorbeeld wanneer je een vraag hebt over een leerling. Een instructeur kan dan bij mij terecht, bij hun contactpersoon of bij een praktijkbegeleider. Naast deze laagdrempelige contacten hebben instructeurs uit dezelfde regio ook vaak contact met elkaar via een groepsapp of gaan ze bijvoorbeeld samen lunchen,” vervolgt de HR-manager.

ZZP versus loondienst

Thijs concludeert dat je als ZZP’er een goed verdienmodel hebt, maar dat zekerheid daarin ontbreekt. “Ik weet bijvoorbeeld zeker dat er economisch gezien een slechte tijd aan zit te komen. In vorige soortgelijke periodes hebben wij gemerkt dat mensen dan, nog meer dan normaal, op zoek gaan naar grote rijscholen met duidelijke websites, veel ervaring en goede reviews. Daarnaast denk ik dat er ook een periode aankomt waarin het halen van een rijbewijs geen prioriteit meer heeft of dat er op zal worden bezuinigd. Op zulke momenten ben je in loondienst veilig en dat neemt dan ook meteen de grootste angst van de ZZP’er weg: de vraag of je volgende maand je rekeningen wel kunt betalen.”

Misschien ook interessant:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.