Met de lesauto richting het altaar

Met de lesauto richting het altaar

Het bruidspaar voor de lesauto van Henk Ritsema Foto's: André Kleinjan

Of zijn lesauto eenmalig als trouwauto kon worden ingezet? Daar twijfelde de Flevolandse Henk Ritsema van Rijschool Ritsema geen moment over. Zijn leerling Jason de Jong (17) was net te laat met het behalen van zijn rijbewijs om zijn moeder en stiefvader naar hun bruiloft te brengen, maar dat hoefde niet voor problemen te zorgen. Want zoals rijinstructeur Henk zelf zegt: “Wij doen net dat Ritsema-tje meer.”

Bianca, de moeder van de 17-jarige Jason, ging er eigenlijk vanuit dat haar zoon tegen de tijd dat haar bruiloft zou plaatsvinden zijn rijbewijs zou hebben, maar dit duurde door onder andere corona allemaal wat langer dan verwacht. Bianca trok toen de stoute schoenen aan en vroeg instructeur Henk wat hij ervan zou vinden als Jason haar en haar toekomstige man in de lesauto naar hun trouwlocatie zou brengen. “De dagen zitten bij ons goed vol”, vertelt Henk. “We geven les van acht uur in de ochtend tot acht uur in de avond én op de zaterdagen, maar voor dit verzoek afgelopen augustus heb ik meteen de hele dag vrij gepland.”

Met rijinstructeur Henk aan zijn zijde en zijn moeder en stiefvader op de achterbank reed Jason het bruidspaar naar de trouwlocatie in Flevoland. Dat in de mooie, blauwe (en ‘s ochtends nog flink gepoetste) lesauto van Henk. “Zelfs de kleding van het bruidspaar en de ballonnen op de trouwlocatie waren op de auto afgestemd. Alles mooi in blauw-wit”, vertelt Henk.

“Wie weet dat dit uitstapje voor onze rijschool leidt tot nog meer van zulke verzoeken, maar dat zullen we dan tegen die tijd wel zien. Voor geld wilde ik het namelijk niet doen, ik wilde hen gewoon een geweldige dag bezorgen”, zegt hij tot slot.

Rijinstructeur Henk overhandigt de autosleutel aan Jason
Rijinstructeur Henk overhandigt de autosleutel aan Jason

Misschien ook interessant:

Onderwerpen: ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Met de lesauto richting het altaar | RijschoolPro
Met de lesauto richting het altaar

Met de lesauto richting het altaar

Het bruidspaar voor de lesauto van Henk Ritsema Foto's: André Kleinjan

Of zijn lesauto eenmalig als trouwauto kon worden ingezet? Daar twijfelde de Flevolandse Henk Ritsema van Rijschool Ritsema geen moment over. Zijn leerling Jason de Jong (17) was net te laat met het behalen van zijn rijbewijs om zijn moeder en stiefvader naar hun bruiloft te brengen, maar dat hoefde niet voor problemen te zorgen. Want zoals rijinstructeur Henk zelf zegt: “Wij doen net dat Ritsema-tje meer.”

Bianca, de moeder van de 17-jarige Jason, ging er eigenlijk vanuit dat haar zoon tegen de tijd dat haar bruiloft zou plaatsvinden zijn rijbewijs zou hebben, maar dit duurde door onder andere corona allemaal wat langer dan verwacht. Bianca trok toen de stoute schoenen aan en vroeg instructeur Henk wat hij ervan zou vinden als Jason haar en haar toekomstige man in de lesauto naar hun trouwlocatie zou brengen. “De dagen zitten bij ons goed vol”, vertelt Henk. “We geven les van acht uur in de ochtend tot acht uur in de avond én op de zaterdagen, maar voor dit verzoek afgelopen augustus heb ik meteen de hele dag vrij gepland.”

Met rijinstructeur Henk aan zijn zijde en zijn moeder en stiefvader op de achterbank reed Jason het bruidspaar naar de trouwlocatie in Flevoland. Dat in de mooie, blauwe (en ‘s ochtends nog flink gepoetste) lesauto van Henk. “Zelfs de kleding van het bruidspaar en de ballonnen op de trouwlocatie waren op de auto afgestemd. Alles mooi in blauw-wit”, vertelt Henk.

“Wie weet dat dit uitstapje voor onze rijschool leidt tot nog meer van zulke verzoeken, maar dat zullen we dan tegen die tijd wel zien. Voor geld wilde ik het namelijk niet doen, ik wilde hen gewoon een geweldige dag bezorgen”, zegt hij tot slot.

Rijinstructeur Henk overhandigt de autosleutel aan Jason
Rijinstructeur Henk overhandigt de autosleutel aan Jason

Misschien ook interessant:

Onderwerpen: ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.