Meerijden tijdens een examen?
Poll van het moment

Meerijden tijdens een examen?

Rijexamen met een instructeur achterin Foto: Unsplash

Het CBR is medio oktober een onderzoek gestart naar het belang van het meerijden van instructeurs tijdens examens. De vragenlijst is gestuurd naar instructeurs, examinatoren en kandidaten die tussen mei 2022 en september 2022 examen hebben gedaan voor auto, vrachtauto, bus, LZV en taxi. Wat vinden de RijschoolPro-lezers hiervan? Wat is het belang van het meerijden van een instructeur tijdens een examen?

Een woordvoerder van het CBR legt uit dat de enquête is verstuurd omdat er veel onduidelijkheden waren over bepaalde gegevens. “Het is goed om een keer te onderzoeken, want we hebben indrukken, maar geen zekerheden. Er wordt nu bijvoorbeeld een stuk minder meegereden dan vóór corona. Wat de relatie is tussen meerijden en slagen is, weten we niet precies. Wat we terughoren per examinator verschilt ook. Oftewel, goed om het gewoon een keer te onderzoeken”, aldus de woordvoerder.

Wat vind jij?

Moet een rijinstructeur te allen tijde mee blijven rijden tijdens een examen of is de keuze aan de kandidaat? Laat ons jouw mening weten in de poll van dit moment.

Een lesauto kopen of leasen?

Bij RijschoolPro zijn wij altijd benieuwd naar de meningen van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Neem contact op met onze redactie.

Misschien ook interessant:

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “Meerijden tijdens een examen?”

Roel Klaassen|10.11.22|10:29

De instructeur moet tijdens het examen naast de kandidaat zitten en de examinator gewoon achterin. Veel leerlingen worden bloednerveus van de examinator.

Mike Tjin Kon Koen|11.11.22|08:41

Mee eens

[email protected]|17.11.22|15:40

Helaas is reeds van tevoren een beslissing genomen door CBR.Het onderzoek is om instructeurs en leerlingen te vertellen dat het een beslissing is volgens een onafhankelijke onderzoeksbureau.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.