Telefoonverslaving onder jongeren zorgt steeds vaker voor gevaarlijke verkeerssituaties

Belgische provincie houdt controleactie voor telefoongebruik achter het stuur

een derde van de jongeren denkt dat de kans zeer klein is dat zij bij een verkeersongeval betrokken raken door het gebruik van de mobiele telefoon. Foto: Unsplash

De politie in de Belgische provincie Limburg houdt een week lang een controleactie op het gebruik van telefoons achter het stuur. Als een bestuurder in deze week betrapt wordt, is hij of zij direct voor acht dagen het rijbewijs kwijt. Ook moet de automobilist dan voor de rechter verschijnen.

Dit maakte het Openbaar Ministerie in de Belgische stad Hasselt vorige week bekend. De controleactie speelt in op een hardnekkig probleem. “Bestuurders weten dat het niet mag, maar denken toch vaak dat het kan. Mentaliteitswijziging is noodzakelijk”, aldus het OM.

“Afleiding door gsm-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer”, vervolg het OM. “Volgens studies is er in acht procent van de dodelijke ongevallen sprake van telefoongebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat vijftig doden en 4500 gewonden per jaar.”

Om deze redenen wordt de controleactie gehouden van maandag 14 november tot en met zondag 20 november en zal de politie extra letten op bestuurders die met een telefoon in de hand rijden.

Controleactie 2.0

Het is niet de eerste keer dat de Belgische provincie Limburg een dergelijke verkeersactie organiseert, meldt RTL Nieuws. In mei werd er ook een controleactie gehouden waarbij op de eerste dag ruim zeventig rijbewijzen werden afgepakt.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische provincie houdt controleactie voor telefoongebruik achter het stuur | RijschoolPro
Telefoonverslaving onder jongeren zorgt steeds vaker voor gevaarlijke verkeerssituaties

Belgische provincie houdt controleactie voor telefoongebruik achter het stuur

een derde van de jongeren denkt dat de kans zeer klein is dat zij bij een verkeersongeval betrokken raken door het gebruik van de mobiele telefoon. Foto: Unsplash

De politie in de Belgische provincie Limburg houdt een week lang een controleactie op het gebruik van telefoons achter het stuur. Als een bestuurder in deze week betrapt wordt, is hij of zij direct voor acht dagen het rijbewijs kwijt. Ook moet de automobilist dan voor de rechter verschijnen.

Dit maakte het Openbaar Ministerie in de Belgische stad Hasselt vorige week bekend. De controleactie speelt in op een hardnekkig probleem. “Bestuurders weten dat het niet mag, maar denken toch vaak dat het kan. Mentaliteitswijziging is noodzakelijk”, aldus het OM.

“Afleiding door gsm-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer”, vervolg het OM. “Volgens studies is er in acht procent van de dodelijke ongevallen sprake van telefoongebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat vijftig doden en 4500 gewonden per jaar.”

Om deze redenen wordt de controleactie gehouden van maandag 14 november tot en met zondag 20 november en zal de politie extra letten op bestuurders die met een telefoon in de hand rijden.

Controleactie 2.0

Het is niet de eerste keer dat de Belgische provincie Limburg een dergelijke verkeersactie organiseert, meldt RTL Nieuws. In mei werd er ook een controleactie gehouden waarbij op de eerste dag ruim zeventig rijbewijzen werden afgepakt.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.