Alexander Pechtold: "Hoe vaker je zakt, hoe langer de wachttijd'

Alexander Pechtold: ‘Hoe vaker je zakt, hoe langer de wachttijd’

CBR-directeur Alexander Pechtold Foto: CBR

Slecht presterende rijscholen mogen hun kandidaten als het aan het CBR ligt straks niet meer op zaterdag laten afrijden. Volgens CBR-chef Alexander Pechtold wordt het weekend nog al eens misbruikt om slechte leerlingen te laten slagen, meldt het AD.

“Bepaalde rijscholen kiezen de zaterdag uit omdat het dan rustiger is op de weg”, zegt Pechtold in de krant. “Zo willen ze de kans vergroten dat slecht voorbereide kandidaten toch slagen.”

De CBR-directie denkt verder aan beduidend langere reserveringstermijnen voor slecht voorbereide kandidaten. “Nu is de norm dat een kandidaat binnen zeven weken examen kan doen en binnen vijf weken voor de tweede keer. En zo steeds korter. Wij willen dat omdraaien: hoe vaker je zakt, hoe langer de wachttijd.”

(Bron: ANP MediatWatch)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

2 reacties op “Alexander Pechtold: ‘Hoe vaker je zakt, hoe langer de wachttijd’”

Mart Kuiper|16.12.22|22:51

Dus slechte leerlingen slagen op zaterdag….mmm. Zegt dat iets over de leerling of de examinator die beoordeelt ? want uiteindelijk bepaalt die de uitslag. Een slechte leerling zou niet kunnen slagen, al zou hij op 2e kerstdag examen doen. Dus of het CBR schiet zichzelf met deze opmerking in de voet of we krijgen onbedoeld een inkijk in de werkwijze.

Ram Bihari|18.12.22|13:41

Beste Mensen, ik zie hierbij dat nu ook de neutraliteitsbeginsel van een examinator in twijfel wordt gebracht door de hr.Pechthold. Ik heb geen ervaring dat de uitslag wordt beinvloed door de dag van de week. Een examinator is kundig genoeg om de vaardigheid van de kandidaat te beoordelen ONAFHANKELIJK van de dag van de week. Gelukkig ben ik geen examinator ander liep ik nu met een zure maag. De heer Pechthold zou wel beter moeten weten.
Weet waarover je het hebt in zo`’n functie.

M.vr.gr.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.