LBKR vraagt opnieuw aandacht voor lange wachttijden CBR
Petitie

LBKR vraagt opnieuw aandacht voor lange wachttijden CBR

De branchevereniging vraagt opnieuw aandacht voor hun petitie Foto: LBKR

De LBKR vraagt opnieuw aandacht voor de maandenlange reserveringstermijnen bij het CBR. Door middel van een petitie hoopt de branchevereniging dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in actie komt en kritisch gaat kijken naar de bedrijfsvoering van het CBR. 

De LBKR vindt dat rijscholen hun werk niet kunnen uitvoeren doordat de wachttijden voor praktijkexamens bij het CBR te lang zijn en eist daarom actie. “De commissie van IenW laat zich wel informeren door het CBR, maar is onvoldoende op de hoogte van de problematiek vanuit de branche of neemt deze problemen niet serieus”, schrijft de branchevereniging in hun oproep. “Het CBR blijft de schuld constant afschuiven op de rijscholen en hun slagingspercentages, maar het probleem is veroorzaakt door het CBR en moet dus ook opgelost worden door het CBR.”

Verder vraagt de LBKR de commissie van het IenW om kritische vragen te stellen aan het CBR en van daaruit maatregelen te nemen. “Ook verzoeken wij de commissie om een werkbezoek te brengen aan diverse rijscholen, zodat zij zelf kunnen ervaren tegen welke problemen instructeurs aanlopen.”

Theorie

De lange wachttijden zijn volgens de LBKR niet het enige probleem dat aangepakt moet worden. Ook de geldigheidsduur van de theorie brengt leerlingen in de problemen. “Rijscholen belanden daarnaast in een spagaat door de geldigheidsduur van de machtigingen voor het reserveren van producten.”

“Wij hameren erop dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost en willen daarom opnieuw handtekeningen verzamelen om de commissie van IenW te vragen nu eindelijk in actie te komen”, zegt het LBKR tot slot.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

2 reacties op “LBKR vraagt opnieuw aandacht voor lange wachttijden CBR”

Mart Kuiper|25.05.23|12:23

Goed initiatief en benieuwd met welke excuus het CBR dit keer komt. Eerst was het corona met z’n lockdowns en groepsgroten, toen het ziekte verzuim, personeelstekort, slagingspercentages van rijscholen. Wellicht is het nu de inflatie, de duurdere boodschappen en energie of het klimaat. Er komt vast wel weer iets uit de hoge hoed.

Elsemieke sijbesma-bordin|01.09.23|17:18

Wanneer wordt er eens gekeken naar een pensioens regeling voor instructeurs? die werken zich uit de naad maar er is geen CAO en geen verplichting voor de werkgevende rijscholen om een pensioen te regelen voor hun trouwe werknemers. Het loon is niet al te hoog en dan bouwen we ook nog niks op, dat kan toch eigenlijk niet!! Vr. Gr. EB

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LBKR vraagt opnieuw aandacht voor lange wachttijden CBR | RijschoolPro
LBKR vraagt opnieuw aandacht voor lange wachttijden CBR
Petitie

LBKR vraagt opnieuw aandacht voor lange wachttijden CBR

De branchevereniging vraagt opnieuw aandacht voor hun petitie Foto: LBKR

De LBKR vraagt opnieuw aandacht voor de maandenlange reserveringstermijnen bij het CBR. Door middel van een petitie hoopt de branchevereniging dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in actie komt en kritisch gaat kijken naar de bedrijfsvoering van het CBR. 

De LBKR vindt dat rijscholen hun werk niet kunnen uitvoeren doordat de wachttijden voor praktijkexamens bij het CBR te lang zijn en eist daarom actie. “De commissie van IenW laat zich wel informeren door het CBR, maar is onvoldoende op de hoogte van de problematiek vanuit de branche of neemt deze problemen niet serieus”, schrijft de branchevereniging in hun oproep. “Het CBR blijft de schuld constant afschuiven op de rijscholen en hun slagingspercentages, maar het probleem is veroorzaakt door het CBR en moet dus ook opgelost worden door het CBR.”

Verder vraagt de LBKR de commissie van het IenW om kritische vragen te stellen aan het CBR en van daaruit maatregelen te nemen. “Ook verzoeken wij de commissie om een werkbezoek te brengen aan diverse rijscholen, zodat zij zelf kunnen ervaren tegen welke problemen instructeurs aanlopen.”

Theorie

De lange wachttijden zijn volgens de LBKR niet het enige probleem dat aangepakt moet worden. Ook de geldigheidsduur van de theorie brengt leerlingen in de problemen. “Rijscholen belanden daarnaast in een spagaat door de geldigheidsduur van de machtigingen voor het reserveren van producten.”

“Wij hameren erop dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost en willen daarom opnieuw handtekeningen verzamelen om de commissie van IenW te vragen nu eindelijk in actie te komen”, zegt het LBKR tot slot.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

2 reacties op “LBKR vraagt opnieuw aandacht voor lange wachttijden CBR”

Mart Kuiper|25.05.23|12:23

Goed initiatief en benieuwd met welke excuus het CBR dit keer komt. Eerst was het corona met z’n lockdowns en groepsgroten, toen het ziekte verzuim, personeelstekort, slagingspercentages van rijscholen. Wellicht is het nu de inflatie, de duurdere boodschappen en energie of het klimaat. Er komt vast wel weer iets uit de hoge hoed.

Elsemieke sijbesma-bordin|01.09.23|17:18

Wanneer wordt er eens gekeken naar een pensioens regeling voor instructeurs? die werken zich uit de naad maar er is geen CAO en geen verplichting voor de werkgevende rijscholen om een pensioen te regelen voor hun trouwe werknemers. Het loon is niet al te hoog en dan bouwen we ook nog niks op, dat kan toch eigenlijk niet!! Vr. Gr. EB

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.