Vijf vragen aan… de divisie theorie bij het CBR
backstage

Vijf prangende vragen over het theorie-examen: hoe zit het nu echt?

Productmanager Kim Blaauwendraat en divisiemanager Ed Eering Foto: CBR

De theorie-examens bij het CBR zijn altijd al een veelbesproken onderwerp geweest. Van fraude tot strikvragen en van nutteloze feitjes tot eendaagse opleidingen: er wordt van alles gedacht en gevonden. Maar hoe zit het nu eigenlijk echt? Kim Blaauwendraat en Ed Eering geven RijschoolPro een kijkje in datgene waar zij dagelijks mee bezig zijn: het ontwikkelen en finetunen van de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Vijf prangende vragen over het theorie-examen: hoe zit het nu echt?”

Mart Kuiper|09.06.23|10:41

Noem mij eens 1 ander examen wat kan leiden tot een officieel rechtsgeldig certificaat waarbij je binnen 4-5 uur door een zgn turbo opleider trucjes aanleert en dmv vraagherkenning de juiste antwoorden kunt geven zonder inhoudelijke kennis op te doen maar dus wel kunt slagen..? Ik kan er niet een verzinnen. Mooi verhaal van het cbr maar dan klopt er dus onderwijskundig weinig van de wijze waarop het examen wordt afgenomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vijf prangende vragen over het theorie-examen: hoe zit het nu echt? | RijschoolPro
Vijf vragen aan… de divisie theorie bij het CBR
backstage

Vijf prangende vragen over het theorie-examen: hoe zit het nu echt?

Productmanager Kim Blaauwendraat en divisiemanager Ed Eering Foto: CBR

De theorie-examens bij het CBR zijn altijd al een veelbesproken onderwerp geweest. Van fraude tot strikvragen en van nutteloze feitjes tot eendaagse opleidingen: er wordt van alles gedacht en gevonden. Maar hoe zit het nu eigenlijk echt? Kim Blaauwendraat en Ed Eering geven RijschoolPro een kijkje in datgene waar zij dagelijks mee bezig zijn: het ontwikkelen en finetunen van de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

2 reacties op “Vijf prangende vragen over het theorie-examen: hoe zit het nu echt?”

Mart Kuiper|09.06.23|10:41

Noem mij eens 1 ander examen wat kan leiden tot een officieel rechtsgeldig certificaat waarbij je binnen 4-5 uur door een zgn turbo opleider trucjes aanleert en dmv vraagherkenning de juiste antwoorden kunt geven zonder inhoudelijke kennis op te doen maar dus wel kunt slagen..? Ik kan er niet een verzinnen. Mooi verhaal van het cbr maar dan klopt er dus onderwijskundig weinig van de wijze waarop het examen wordt afgenomen.

Gerard ten Napel|02.05.24|20:40

Tja, we kunnen als rijinstructeurs hoog of laag springen, maar het CBR trekt toch z’n eigen plan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.