CBR-examencentrum Enschede
Enschede

Ex-rijschoolhouder moet vrezen voor schadeclaim door nieuwe procedure CBR

Eerder besloot Alexander Pechtold het examencentrum in Enschede te sluiten, vanwege 'aanhoudende intimidatie' van de voormalig rijschoolhouder. ANP/Hollandse Hoogte/Eric Brinkhorst

Ex-rijschoolhouder Henrie Kamps moet vrezen voor een schadeclaim die kan oplopen tot maar liefst 100.000 euro. Hij wordt door CBR namelijk op korte termijn voor de rechter gesleept, zo meldt RTV Oost. De rijvaardigheidsinstantie wil afdwingen dat de dwangsommen die eerder aan Kamps werden opgelegd, ook daadwerkelijk worden betaald.

Volgens CBR heeft de 61-jarige ex-rijschoolhouder meerdere examens gesaboteerd. Dat deed Henrie Kamps door examenkandidaten te achtervolgen. Kandidaten werden hier de dupe van, omdat examens waarbij sprake is van een achtervolging vroegtijdig worden afgebroken.

Voor CBR reden genoeg om naar de rechter te stappen. In maart bepaalde de rechter in een kort geding dat Kamps moet stoppen met het achtervolgen en filmen van lesauto’s. Als hij zich niet aan de uitspraak houdt, dan kost het de voormalig rijschoolhouder 500 euro per overtreding met een maximum van 100.000 euro.

Dagvaarding

In de nieuwste procedure eist CBR dat Kamps de dwangsommen die hij eerder opgelegd heeft gekregen, ook daadwerkelijk moet betalen. Een woordvoerder van de rijvaardigheidsinstantie bevestigt tegenover RTV Oost dat de dagvaarding inmiddels de deur uit is gegaan. Of het alleen gaat om het incasseren van de dwangsommen of dat ook wordt geprobeerd om een verbod af te dwingen op lasterlijke verhalen die Kamps zou hebben verspreid over onder meer het CBR en Alexander Pechtold, is niet bekend.

Persvrijheid

Henrie Kamps beroept zich steevast op de persvrijheid, omdat zijn acties volgens hemzelf in het teken staan van ‘journalistiek onderzoek’. Hij probeert naar eigen zeggen vermeende misstanden bij het CBR aan de kaak te stellen, omdat grote Twentse rijopleiders tijdens het praktijkexamen volgens hem worden bevoordeeld ten opzichte van kleine rijscholen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

1 reactie op “Ex-rijschoolhouder moet vrezen voor schadeclaim door nieuwe procedure CBR”

Henrie Kamps|01.11.23|11:19

Beste redactie,

Ik heb jullie al meermaals schriftelijk geïnformeerd over de reden van mijn strijd tegen misstanden en integriteitsovertredingen door Alexander Pechtold en vijf lokale CBR-ers. Telkens opnieuw krijg ik geen enkele gelegenheid tot wederhoor en plaatsen jullie lasterlijke en smadelijke artikelen van regionale media 1op1 door. Mocht de Raad voor de Journalistiek een besluit nemen dat deze RTV Oost berichtgeving suggestief is… wat dan?

Henrie Kamps (nog steeds rijschoolhouder!)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ex-rijschoolhouder moet vrezen voor schadeclaim door nieuwe procedure CBR | RijschoolPro
CBR-examencentrum Enschede
Enschede

Ex-rijschoolhouder moet vrezen voor schadeclaim door nieuwe procedure CBR

Eerder besloot Alexander Pechtold het examencentrum in Enschede te sluiten, vanwege 'aanhoudende intimidatie' van de voormalig rijschoolhouder. ANP/Hollandse Hoogte/Eric Brinkhorst

Ex-rijschoolhouder Henrie Kamps moet vrezen voor een schadeclaim die kan oplopen tot maar liefst 100.000 euro. Hij wordt door CBR namelijk op korte termijn voor de rechter gesleept, zo meldt RTV Oost. De rijvaardigheidsinstantie wil afdwingen dat de dwangsommen die eerder aan Kamps werden opgelegd, ook daadwerkelijk worden betaald.

Volgens CBR heeft de 61-jarige ex-rijschoolhouder meerdere examens gesaboteerd. Dat deed Henrie Kamps door examenkandidaten te achtervolgen. Kandidaten werden hier de dupe van, omdat examens waarbij sprake is van een achtervolging vroegtijdig worden afgebroken.

Voor CBR reden genoeg om naar de rechter te stappen. In maart bepaalde de rechter in een kort geding dat Kamps moet stoppen met het achtervolgen en filmen van lesauto’s. Als hij zich niet aan de uitspraak houdt, dan kost het de voormalig rijschoolhouder 500 euro per overtreding met een maximum van 100.000 euro.

Dagvaarding

In de nieuwste procedure eist CBR dat Kamps de dwangsommen die hij eerder opgelegd heeft gekregen, ook daadwerkelijk moet betalen. Een woordvoerder van de rijvaardigheidsinstantie bevestigt tegenover RTV Oost dat de dagvaarding inmiddels de deur uit is gegaan. Of het alleen gaat om het incasseren van de dwangsommen of dat ook wordt geprobeerd om een verbod af te dwingen op lasterlijke verhalen die Kamps zou hebben verspreid over onder meer het CBR en Alexander Pechtold, is niet bekend.

Persvrijheid

Henrie Kamps beroept zich steevast op de persvrijheid, omdat zijn acties volgens hemzelf in het teken staan van ‘journalistiek onderzoek’. Hij probeert naar eigen zeggen vermeende misstanden bij het CBR aan de kaak te stellen, omdat grote Twentse rijopleiders tijdens het praktijkexamen volgens hem worden bevoordeeld ten opzichte van kleine rijscholen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

1 reactie op “Ex-rijschoolhouder moet vrezen voor schadeclaim door nieuwe procedure CBR”

Henrie Kamps|01.11.23|11:19

Beste redactie,

Ik heb jullie al meermaals schriftelijk geïnformeerd over de reden van mijn strijd tegen misstanden en integriteitsovertredingen door Alexander Pechtold en vijf lokale CBR-ers. Telkens opnieuw krijg ik geen enkele gelegenheid tot wederhoor en plaatsen jullie lasterlijke en smadelijke artikelen van regionale media 1op1 door. Mocht de Raad voor de Journalistiek een besluit nemen dat deze RTV Oost berichtgeving suggestief is… wat dan?

Henrie Kamps (nog steeds rijschoolhouder!)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.