Winnend Twente Milieu laat chauffeurs niet aan hun lot over

Het vergroten van het vakmanschap is een ‘hot issue’ bij Twente Milieu. Sinds jaar en dag is men ermeen bezig om chauffeurs zowel in theorie als in de praktijk te ‘trainen’.  De bekroning volgde begin deze maand met de winst bij ‘De beste vaklui rijden bij……’, een behendigheidswedstrijd voor chauffeurs.

De wedstrijd werd georganiseerd door de OSC (Overkoepelende Stichting Chauffeursverenigingen). “Wij zijn met hen in contact gekomen en de behendigheidswedstrijd hebben we samen opgezet,” aldus woordvoerster Karin Freriksen van Twente Milieu tegenover Verkeerspro.nl.

De goed getrainde Tukkers werden uiteindelijk gekroond tot de besten van Nederland. De drie winnaars, Erik Helthuis, Rob Kersten en Stefano Boé, hadden voor de deelname aan het landelijke evenement ook hun collega’s al verslagen.

“We hebben voorafgaand aan de wedstrijd namelijk al een behendigheidswedstrijd gehouden binnen het bedrijf. Het winnend team van die wedstrijd mocht naar de wedstrijd van de OSC.”

Het geeft wel aan dat milieu en veiligheid enorm leven bij Twente Milieu. Freriksen: “We willen het continu onder de aandacht houden. Onze chauffeurs rijden midden in de centra van steden, er wordt veel van ze gevraagd. Daarnaast proberen we door opleidingen de vakkennis op peil te houden.”

Een manier van werken die door het personeel wordt toegejuichd. “Ze reageren er erg positief op, we laten ze duidelijk niet aan hun lot over.”

De winst bij ‘De beste Vaklui rijden bij….’ is ook voor het bedrijf een teken aan de wand dat ze goed bezig zijn. “De directeur gaat de winnaars dan ook nog persoonlijk ontvangen en we proberen er in de media nog meer aandacht aan te geven.”

“En volgend jaar proberen gaan we er natuurlijk weer voor,” spreekt Freriksen vol ambitie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.