Transportsector eert chauffeurs op Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Transportsector eert chauffeurs op Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeur Dave Bernardus Foto: Photo Republic Photography

Op de derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur wordt donderdag in Lelystad aandacht gevraagd voor de mannen en vrouwen die dag en nacht doorwerken om Nederland draaiende te houden. Chauffeurs worden tijdens deze dag verrast met een ‘bedank’-actie.

Sterrenfotograaf William Rutten heeft donderdagochtend de Dag van de Vrachtwagenchauffeur geopend met een tentoonstelling. In de hoofdrol van deze fotoserie? Uiteraard de chauffeurs zelf. Doorgaans minder zichtbaar voor het publieke oog, zijn zij tijdens deze tentoonstelling juist de sterren van de dag.

Tekst gaat verder onder de foto

Op de foto v.l.n.r vrachtwagenchauffeurs Peter en Sanne Bos, Arthur Nibbeling, Dave Bernardus, Wesley van Veen, Luna Bos en Arjan Stoop en in het midden fotograaf William RuttenFoto: Photo Republic Photography
Op de foto v.l.n.r vrachtwagenchauffeurs Peter en Sanne Bos, Arthur Nibbeling, Dave Bernardus, Wesley van Veen, Luna Bos en Arjan Stoop en in het midden fotograaf William Rutten Foto: Photo Republic Photography

“Het vak van de vrachtwagenchauffeur verdient waardering. Ze zorgen er elke dag weer voor dat onze supermarkten, winkels en apotheken bevoorraad zijn en dat iedereen thuis zijn pakketje ontvangt”, aldus de organisatie van de speciale dag. “Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd. Allerminst ideale omstandigheden, maar dagelijkse kost voor beroepschauffeurs. Best iets om eens bij stil te staan en waardering voor te tonen.”

De dag is door werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV en CNV in het leven geroepen en wordt uitgevoerd door STL en Truckstar. Het is bedoeld om waardering te uiten naar de hardwerkende transport sector, die ruim 92.000 chauffeurs telt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.