Masturberende vrachtwagenchauffeur veroordeeld

LELYSTAD – De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Een masturberende trucker is in Zweden veroordeeld voor roekeloos rijgedrag. Hij moet van de rechter een psychiatrische behandeling volgen. De Duitser masturbeerde achter het stuur van zijn vrachtwagen en verloor de controle over zijn mastodont. De truck kantelde onderweg naar Borås.

Voor de rechter vertelde de vrachtwagenchauffeur dat hij zich niets meer herinnert van het ongeval en dat hij achter het stuur in slaap gevallen was. Tijdens de eerste ondervraging, net na het ongeval kwam hij met een andere versie op de proppen. De Duitser verklaarde toen dat hij aan het masturberen was en zo de controle over het stuur verloren had.

Voor de rechtbank zei hij dat een slaaptekort dus de oorzaak was, schrijft de Zweedse krant Borås Tidning. Feit is dat de politie de man halfnaakt in zijn stuurcabine aantrof. Hij zat in de truck met zijn broek op zijn enkels.

De rechter veroordeelde hem dan ook voor zijn roekeloos rijgedrag én seksueel geweld omdat hij tijdens de politie-ondervraging opnieuw aan het masturberen ging en daarna ook nog een verpleegster lastig viel. Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt dat de man serieuze mentale problemen heeft. De aanklager zei dan ook dat hij psychiatrische hulp nodig heeft wat zijn advocaat ook bevestigde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.