Schade steenslag soms te verhalen op Rijkswaterstaat

DEN HAAG – Rijkswaterstaat betaalt in een aantal gevallen schade door steenslag aan auto’s. Zo meldt de dienst vrijdag op haar website.

Door de extreme vorst van de laatste maanden zijn op sommige wegen steentjes losgebroken uit het wegdek. Deze steenslag veroorzaakt soms lakschade, scheuren en sterretjes in autoruiten. Vaak kan Rijkswaterstaat aansprakelijk gesteld worden voor die schade. De weggebruiker kan een formulier invullen met locatie en tijdstip van de schade, waarna de claim behandeld wordt.

Klik hier om een schadeformulier in te vullen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Schade steenslag soms te verhalen op Rijkswaterstaat”

fung|28.12.10|20:25

op 27 december 2010 ’s morgens om ongeveer 6:45 reed ik zoals dagelijks met mijn auto via N200 van A9 richting Amsterdam ING Haarlemmerweg.

Ik reed ongeveer 90 km/u. Opeens hoorde een harde tik. Steen opgeworpen door medeweggebruikers heeft een barst op mijn voorruit gemaakt.

Ik vind dat Rijkwaterstaat eerder de weg moest repareren door de vorst van afgelopen dagen. Omdat u tekort schiet is mijn glasschade ontstaan en daarom stel ik u hiervoor aansprakelijk.

Graag hier ik hoe te handelen?

marc|04.01.11|20:45

Wegenbelasting, waar betalen we dat dan eigenlijk voor??
Ik heb nu een kapotte mistlamp aan de voorkant van de auto, ook door opspatende stenen waar kan ik de schade verhalen??

groet marc

p.s. allemaal een goed 2011..

Gerard|26.03.11|15:58

Ruitschade (steenslag) op de A28 tussen Zeist en Leusden, zo.13 febr. 2011 omstr. 1030 uur. Vluchtstrook lag bezaaid met steenslag. Schadeform. ingevuld, schadefoto’s, get.verklaring, schaderapport aanw. RW wijst claim af:-Weginspecteurs controleren regelmatig de rijkswegen-Tijdens inspecties geen steentjes waargenomen-Geen meldingen over steentjes binnen gekomen-Indien tussen de inspecties toch steentjes op het wegdek dan is RW niet aansprakelijk-Kortom mijn claim werd afgewezen. Ik lieg ?!

David|13.01.12|07:15

Had iemand op 22 december 2011 op A9 tussen Amsterdam zuidoost en de eerste afrit 4 van Amstelveen oost een aanzienlijk steenslag op zijn auto gekregen, ongeveer bij de flitspaal en hectometerpaaltjes tusen 25,0 en 25,9.

Ik hoor graag van jullie.

Merci
David

A-real-Birdie|25.05.16|12:14

HANDIG ZO’N SCHADEFORMULIER DIE NIET GEOPEND/ GEVONDEN KAN WORDEN!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.