alcoholcontrole, bestuurder, rijbewijs

Italië voert alcoholverbod in voor jonge bestuurders

ITALIË – Om het verkeer veiliger te maken heeft Italië de verkeersregels strenger gemaakt. Voor beroepschauffeurs, bestuurders onder de 21 jaar en bestuurders in de eerste drie jaar na het verkrijgen van een rijbewijs geldt voortaan een absoluut alcoholverbod.

Wie meer dan 1,5 promille alcohol in zijn bloed heeft, verliest zijn auto. De autoriteiten nemen hem in beslag en houden hem lange tijd voor zich. In het ergste geval dreigt een openbare verkoop. Vanaf 0,5 promille zijn er geldstraffen tot 2.000 euro.

Boete

Aan zebrabaden moet men stoppen, anders dreigen boetes tussen de 150 en 600 euro. Wie sneller dan 40 km boven de toegelaten snelheid rijdt, riskeert 500 tot 2.000 euro boete. Wordt het 60 km per uur, dan verdwijnt er tot 3.200 euro uit de portemonnee en dreigt een rijverbod op Italiaanse wegen

Fietsers moeten na het invallen van de duisternis een waarschuwingsvest dragen. Kinderen onder de 14 jaar moeten een helm dragen, zo meldt De Morgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.