snelheidsmeter, maximumsnelheid

Proef met snelheidsslot voor notoire hardrijders

DEN HAAG –  De provincies Zuid- en Noord-Holland gaan een proef met een snelheidsslot houden. Daarbij krijgt een automobilist die te hard rijdt eerst een paar waarschuwingen te zien op een schermpje en als hij die negeert wordt de snelheid automatisch zo ingesteld dat hij niet harder kan rijden dan de maximumsnelheid.

Deze gedwongen straf zal eerst bij vrijwilligers worden ingebouwd die te boek staan als notoire hardrijder. Die mogen het systeem een aantal maanden testen.

Snelheiddsslot

Bij een snelheidsslot kan het voertuig niet harder rijden dan de geldende snelheidslimiet. Bij een snelheidsmonitor krijgt de bestuurder feedback over de gereden snelheid en overschrijdingen van de snelheidslimiet.

Als het systeem meerdere overschrijdingen registreert, schakelt de snelheidsmonitor voor een bepaalde tijd oms in een snelheidsslot, zodat de bestuurder niet meer sneller kan rijden dan is toegestaan.

Snelhedenkaart

Een belangrijke voorwaarde voor het functioneren van de technische systemen is een digitale snelhedenkaart. Omdat een 100% nauwkeurige kaart op dit moment niet bestaat wordt er in het pilotgebied een extra betrouwbaarheidsslag gemaakt door snelheden van veel gereden routes in de voormeting op juistheid te controleren.

Gezien de strenge eisen aan de snelhedenkaart bij toepassing in deze systemen en het onderhoud van de kaart tijdens de proef is voor een afgebakende proeflocatie gekozen. De pilot zal plaatsvinden in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Na verwachting gaat de proef medio 2011 van start, zo meldt Verkeersnet.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef met snelheidsslot voor notoire hardrijders | RijschoolPro
snelheidsmeter, maximumsnelheid

Proef met snelheidsslot voor notoire hardrijders

DEN HAAG –  De provincies Zuid- en Noord-Holland gaan een proef met een snelheidsslot houden. Daarbij krijgt een automobilist die te hard rijdt eerst een paar waarschuwingen te zien op een schermpje en als hij die negeert wordt de snelheid automatisch zo ingesteld dat hij niet harder kan rijden dan de maximumsnelheid.

Deze gedwongen straf zal eerst bij vrijwilligers worden ingebouwd die te boek staan als notoire hardrijder. Die mogen het systeem een aantal maanden testen.

Snelheiddsslot

Bij een snelheidsslot kan het voertuig niet harder rijden dan de geldende snelheidslimiet. Bij een snelheidsmonitor krijgt de bestuurder feedback over de gereden snelheid en overschrijdingen van de snelheidslimiet.

Als het systeem meerdere overschrijdingen registreert, schakelt de snelheidsmonitor voor een bepaalde tijd oms in een snelheidsslot, zodat de bestuurder niet meer sneller kan rijden dan is toegestaan.

Snelhedenkaart

Een belangrijke voorwaarde voor het functioneren van de technische systemen is een digitale snelhedenkaart. Omdat een 100% nauwkeurige kaart op dit moment niet bestaat wordt er in het pilotgebied een extra betrouwbaarheidsslag gemaakt door snelheden van veel gereden routes in de voormeting op juistheid te controleren.

Gezien de strenge eisen aan de snelhedenkaart bij toepassing in deze systemen en het onderhoud van de kaart tijdens de proef is voor een afgebakende proeflocatie gekozen. De pilot zal plaatsvinden in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Na verwachting gaat de proef medio 2011 van start, zo meldt Verkeersnet.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.